Десислава Танева представи приоритетите на ПП ГЕРБ в сектор „Земеделие“ на кръгла маса в Раковски

----
06.03.2017 / 17:16

Десислава Танева представи приоритетите на ПП ГЕРБ в сектор „Земеделие“ на кръгла маса в Раковски. Срещата с представители на земеделския сектор в област Пловдив бе по покана на водача на листата на ГЕРБ - Пловдив област генерал Константин Попов. На нея присъстваха земеделския министър в периода 2014-2017 Десислава Танева, зам.- министърът на земеделието и храните за същия период Васил Грудев, генерал Константин Попов и Менда Стоянова - председател на парламентарната комисия по бюджет и финанси в 41-вото и 43-ото Народно събрание и кандидат за депутат в 44-то НС .

В началото на срещата генерал Попов благодари на Десислава Танева за това, че е откликнала на поканата и не е пренебрегнала хората, които се занимават със земеделие. Той подчерта, че тази срещата е много важна за всички в региона, защото Танева е човекът, който не само ще разясни основни приоритети на ПП ГЕРБ в сектора, но ще каже и какво от тях ще бъде реализирано след изборите на 26-ти март, ако отново управлява ГЕРБ. Генерал Константин Попов гарантира, че застава открито зад приоритетите в програмата на политическа партия ГЕРБ и обеща, че ако бъде избран за народен представител, ще отстоява и ще работи всяко обещание да бъде реализирано.

„Аз няма да Ви подведа, ще изпълня всеки поет ангажимент. До сега в съзнателния ми живот не съм пропуснал нито едно предизвикателство, нито една трудна длъжност, минал съм през всички нива в армията и обещавам, че ще отстоявам и ще работя за хората в област Пловдив“, бе категоричен генерал Константин Попов, след което даде думата на Десислава Танева.

„Ако отново ни гласувате доверие след 26-ти март правителството на ГЕРБ ще продължи политиките, които бяха започнати в сектора: кодифициране на поземленото законодателство с цел да се спре раздробяването на земеделската земя. По думите й тази земя трябва да се използва само и единствено за земеделски нужди, а не за стоково-финансови. „Ще продължим с подкрепата на малките и средни предприятия. „Искаме земеделските производители да имат перспектива, независимо дали са малки или средни производители, защото в България 75 % от стопанствата са или малки или средни. Затова и въведохме горен таван за плащанията на едно стопанство. ГЕРБ вече го направи и е лъжа твърдението на Корнелия Нинова, че БСП ще наложи таван на плащанията ако получи шанс да управлява. Това вече е факт и то благодарение на правителството на Бойко Борисов, каза още Танева.

 

„Ще продължа да работя за едно конкурентоспособно и пазарноориентирано земеделие, ако имам този шанс“, добави още тя.

„Ще подкрепяме бранша както и до сега, обеща и Менда Стоянова. Ние обаче няма да Ви лъжем, ние от ГЕРБ даваме само реални обещания, които можем да изпълним, бе категорична Стоянова. Тя уточни, че е имало възможност да се увеличи помощта на държавата по отношение възстановяването на акциза на горивата, но краткия мандат не е бил достатъчен. „Ако има добра събираемост, по-малко пари в сивия сектор и реализиране на приходи ще има пари в бюджета и за увеличаване на тази помощ при едно бъдещо управление на ГЕРБ“, каза още Менда Стоянова.

ПП ГЕРБ се явява с номер 11 в бюлетината на изборите.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев