Ивайло Енев, кандидат-депутат от ГЕРБ-Сливен: Доказали сме, че можем да работим за малките населени места

----
14.03.2017 / 15:16

Ивайло Енев е под номер 10 в кандидат-депутатската листа на ГЕРБ в Сливен. Женен, с две дъщери. Малката е на 5 години, а голямата е в 6-ти клас. Съпругата му е адвокат.

Завършил е история и география. Работил е като преподавател и училищен директор в Новозагорско. От 2013 г. е зам.-кмет на община Нова Загора. Отговаря за образованието, здравеопазването, спорта и младежките дейности.

Новозагорци го определят като ерудиран и комуникативен човек, който се отличава с лидерски качества и е обичан от гражданите. За него говорят, че винаги намира време за хората и решение на техните проблеми.

Обича да кара ски и е много щастлив, че в Котел наскоро бе изградена писта. Допадат му лова и риболова. На шега казва, че съпругата му е най-голeмият шаран, който някога е хващал. Активен пчелар e и се грижи за десетина кошера край село Любенец. "Зимата беше тежка и се надявам да са презимували успешно" - споделя Ивайло Енев.

За втори път е в листата с кандидат-депутати на ПП ГЕРБ. "Искам да оправдая доверието в мен, както и в политическите идеали, които изповядва партията. Виждам една амбициозна и смела, но в същото време реалистична политическа програма. Убеден съм, че ГЕРБ има ресурса да я реализира на национално ниво, за благото и просперитета на хората.

За мен депутатското място не е самоцел. Част от един екип съм и помагам за решаване на задачите" - добавя Ивайло Енев.

Като педагог е изключително доволен, че образованието е сред най-важните приоритети в програмата на ПП ГЕРБ. Смята, че сегашният стандарт е недостатъчен за финансиране на образователната система: "Хубавото на делегираните бюджети е, че директорите могат да оперират с финансовия ресурс, с който разполагат. Но обвързването само с броя на децата не е най-доброто решение. Трябва да има и допълнителни критерии, а финансирането да е за сметка на качеството. Разбира се, навсякъде децата са различни и това също трябва да се вземе под внимание. Образованието е и най-големият ресор в бюджета на всяка една община, който ангажира най-много хора и в същото време е дълготрайна инвестиция в бъдещето. Тъй като се занимавам и със здравеопазване, което е друг от приоритетите на ГЕРБ - важен проблем е лимитът към общинските болници. Те са поставени в изключително неравностойно положение спрямо по-големите лечебни заведения и в тази посока има какво да се направи. Здравеопазването трябва да бъде достъпно за всички, включително и в малките населени места".

За заместник-кмета на Нова Загора работата за селата не е чужда. Втората община в Сливенско вече 10 години се управлява от кмета Николай Грозев от ГЕРБ и резултатите са видими. А това е предпоставка за успех и на предстоящите избори за Народно събрание.

"Ще работим за просперитета на малките населени места от Сливенска област. В община Нова Загора те са 32 и ние вече сме доказали, че можем да работим за тази кауза. И през тази година много средства от капиталовата програма ще се инвестират именно в селата. Отделят се пари за поддръжка на инфраструктурата, за училищата и детските градини, за културния живот в читалищата. Вярвам, че това е правилната посока на работа, защото селата са тези, които съхраняват обичаите, традициите и всички онези моменти от 13-вековната ни история, заради които днес можем да се наречем българи" - категоричен е Ивайло Енев.

 

ПП ГЕРБ се явява с номер 11 в бюлетината на изборите.

Още снимки от новината

----
----
----
----

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев