Д-р Тодор Бакалов, кандидат за народен представител: ГЕРБ направи много за Твърдица, но популизмът е опасен

----
18.03.2017 / 17:14

Д-р Тодор Бакалов е номер 6 в листата с кандидатите за народни представители на ГЕРБ-Сливен. На 52 години, роден е в Шивачево. Семеен, с две деца. Синът му учи геодезия, а дъщеря му медицина.

Д-р Бакалов е завършил в Стара Загора. Специализира вътрешни болести и гастроентерология. Работи като участъков и общопрактикуващ лекар в Твърдица и Шивачево, където всички го познават и е помогнал на много хора. От 10 години е гастроентеролог в Сливен.

Посвещава на професията си голяма част от свободното си време и помага на болните в Шивачево. Чете предимно медицинска литература, за да е в крак с новите тенденции, и съжалява, че му остава малко време за други книги. Обича да слуша музика, фен е на хард-рока и класическите творби. Грижи се и за кучето Кубрат, кръстоска между аржентински дог и питбул.

Д-р Бакалов винаги се е интересувал от политика, но никога не е членувал в партии. Бил е общински съветник в Твърдица. Симпатизира на ГЕРБ от нейното създаване, тъй като открива там много от своите идеи: "Държавата трябва не да дава на хората, а да им създава условия да печелят. Принципът е ясен: Работиш, създаваш продукт, живееш добре".

Определя като много добра програмата на ПП ГЕРБ в областта на медицината. Смята, че истината е в конкуренцията и споделя напълно идеята за демонополизация на Здравната каса. При нея националната каса ще поеме основния пакет от дейности, а хората, които се осигуряват допълнително, ще могат да получат повече за парите си. Така всеки ще знае колко точно е платил като здравни осигуровки и при лечение ще контролира колко пари и за какво са изхарчени.

Убеден е, че електронната здравна карта е по-добър вариант от пръстовия отпечатък. В нея ще бъде събрана цялата информация и това ще е улеснение, както за лекарите, така и за пациентите. Електронната карта ще измести центъра на системата от Здравната каса към пациента. Той ще движи парите и с избора си ще казва кой ще печели и кой не.

За намаляване на бюрократичната тежест на лекарите е. По думите му, лекарите сега не работят като лекари, а като администратори, които внимават да не объркат някой документ. "Това трябва да се промени и да се плаща за действително свършена работа, а не за брой пациенти или отчетени профилактични прегледи" - допълва д-р Бакалов. Убеден е, че т. нар. диагностично свързани групи са по-добър вариант от клиничните пътеки, защото биха позволили комплексно лечение на болния. "Има някои случаи, в които не се налага пациентът да се приема в болница, примерно за гастроскопия. Тя може да се извърши и в амбулаторни условия, а не да се лежи 2-3 дни в отделение и държавата да плати 800 лева повече. И после се чудим къде изтичат парите и защо не стигат.

За да има здравеопазване, са необходими приходи, затова и трябва да се намери начин всички да плащат задължително здравни осигуровки. Парите са връзката между пациента, лекаря и институциите. Въпросът е те да се контролират по-добре и да се насочват правилно. В момента се получава така, че част от колегите получават доста, а други остават в периферията" -казва кандидат-депутатът от ГЕРБ.

Д-р Бакалов поставя в центъра на кампанията си не преференциалния вот, а срещите с хората и разясненията на проблемите. "За съжаление, в България много хора не разсъждават и вярват на всяка лъжа. Затова трябва много разяснителна работа, иначе популизмът ще става все по-опасен" - предупреждава докторът.

Не е съгласен с негативизма, който се насажда в обществото, защото има много неща, които са направени и могат да се видят. "Това, което свърши правителството на ГЕРБ за Твърдица през последните години, не е никак малко. Ремонтиран беше пътят Твърдица - Елена и проходът, който беше затворен близо 25 години, вече е отворен. Изградени бяха спортни съоръжения за 5,8 млн. лв., като стадионът в Твърдица е перфектен. Санирани бяха блоковете. Подменено бе уличното осветление във всички населени места на община Твърдица на стойност 2 млн. лева" - изброява част от направеното д-р Бакалов.

В бъдещото Народно събрание, освен в сферата на медцината, ще работи и за довършване на водния цикъл на Твърдица и реализация на воден цикъл в Шивачево и Сборище, за газифициране на Твърдица, модернизация на спешния център и завършване на санирането в града, саниране на училището в Шивачево и др.

Д-р Бакалов призовава на 26 март да надделее разумът и е уверен, че победата ще е за ГЕРБ и номер 11.

 

ПП ГЕРБ се явява с номер 11 в бюлетината на изборите.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев