Народният представител Галя Захариева, общински съветници и членове на ПП ГЕРБ-Сливен бяха гости на празника на Котел

----
01.11.2017 / 14:17

Народният представител Галя Захариева, областният управител Чавдар Божурски, общински съветници и членове на ПП ГЕРБ-Сливен бяха гости на празника на Котел. Те присъстваха на тържествена сесия по повод празника на града – 1 ноември - Ден на народните будители. Бизнесменът Едуардо Миролио получи „Паметен знак за значителен принос за развитието на икономиката на Община Котел”. По инициатива на кмета Коста Каранашев в Котел заработи предприятие-част от световна верига. До края на годината в модерно оборудвания цех близо 100 души ще изработват маркова конфекция. През март работа там започнаха 30 жени.

След заседанието на Общинския съвет бяха поднесени цветя пред паметника на Георги С. Раковски в памет на неговото дело и на всички котленски възрожденци – Софроний Врачански, Неофит Бозвели, д-р Петър Берон и др.

Тържествената церемония започна с издигане на националното знаме и знамето на град Котел. Приветствие към жителите и гостите на празника отправиха депутатът Галя Захариева, кметът Коста Каранашев и председателят на Общински съвет Христина Чолакова.

Празникът в Котел започна рано сутринта с празнична света Литургия отслужена в храм „Св. Троица”. За деня на народните будители и празник на Котел, славещ се като столица на българското възраждане, се проведе среща – разговор на тема: „Приноса на котленци в процесите на българското възраждане” с участието на проф. д-р Пламен Павлов, проф. д-р Андрей Андреев и проф. д-р Пламен Митев. В програмата е включен и концерт на Национално училище за фолклорни изкуства „Филип Кутев”, както и на фолклорни състави от региона. Днес от 18 часа в Читалище „Съгласие-Напредък 1870” е предпремиерата на българския игрален филм „Възвишение” по романа на Милен Русков. Празничните илюминации на площад „Възраждане“ ще започнат от 19,30 ч.

В последния ден на октомври, отново за празника на Котел, бе открита Национална ученическа конференция, посветена на 150 години от смъртта на Георги Стойков Раковски – Патриарх на българското революционно движение. Тя се провежда със съдействието на Министерство на образованието и науката, Регионален инспекторат на образованието – Сливен, Община Котел и Исторически музей - Котел. В конференцията с доклад, историческо есе, компютърна презентация и филм участват ученици от IX до XII клас. Организаторите обясниха, че целта е да се провокира творческото мислене, да се възпитава в патриотизъм, уважение и любов към един от най-великите революционери в българската история – Патриархът на българското революционно движение и учител на последващите велики български революционери.

 

Още снимки от новината

----
----
----
----

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев