Делегати за национално събрание на ПП ГЕРБ бяха избрани на общинско събрание на партията в Сливен

-----
04.11.2017 / 11:08

Делегати за Редовно отчетно- изборно национално събрание на ПП ГЕРБ бяха избрани на общинско делегатско събрание на партията в Сливен на 3 ноември. Бяха предложени десет човека за делегати на конгреса на партията, който ще се проведе на 26 ноември. Един от номинираните си направи отвод по здравословни причини. След гласуване на предложените девет кандидата за делегати, на четвъртото редовно отчетно-изборно събрание от община Сливен отиват Георги Николаев, Силвия Маринова, Мария Белова, Андрей Карапетков, Нина Митева, Христо Котов и Камен Костов. По устав областният координатор на партията Десислава Танева, общинският председател Здравко Костадинов, председателят на Общинския съвет Димитър Митев и кметът Стефан Радев са делегати по право. На събранието присъства народният представител Десислава Танева. Тя направи анализ на политическата ситуация в страната, очерта приоритетите на партията за тази година, а кметът Стефан Радев отчете свършеното през първите две години от мандата си.

Делегатски изборни събрания се проведоха в останалите общински партийни организации в областта. Освен в Сливен, събрания на 3 ноември имаше и в Нова Загора, и в Твърдица. Делегатите от община Котел бяха избрани на заседание на партийната организация на 30 октомври.

Редовното отчетно-изборно събрание на ПП ГЕРБ се свиква най-малко веднъж на четири години с решение на Изпълнителната комисия. На него лидерът на партията Бойко Борисов ще направи отчет, който ще бъде от името на Изпълнителната комисия. Ще има отчет и на Контролната комисия. Конгресът ще избере председател на партията, негови заместници и нов състав на Изпълнителната комисия, както и на Контролната комисия. Този конгрес ще смени само ръководствата на централно ниво, а не на местно, затова в страната в момента не текат отчетно-изборни конференции на местните структури. Текат само номинации за излъчване на делегати на конгреса.

Като делегати на най-важните форуми на ГЕРБ по право присъстват народните представители и евродепутатите от ГЕРБ, министрите, кметовете и председатели на общински съвети, областни управители, излъчени от партията и членове на ГЕРБ, както и общинските ръководители и областните координатори на партията.

Последният конгрес на партията се проведе на 16 февруари 2014 г.

Още снимки от новината

-----
-----

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев