Милена Чолакова: Шестата национална политическа академия на Жени ГЕРБ беше изключително ползотворна

----
23.04.2018 / 11:28

Областният председател на Жени ГЕРБ – Сливен Милена Чолакова и представители на структурата от областта участваха в Шестата национална политическа академия на Жени ГЕРБ, която се проведе във Вършец. Във форума участваха над 140 дами от цялата страна, а специални гости бяха еврокомисарят Мария Габриел, евродепутатът Емил Радев, председателят на НС Цвета Караянчева, заместник-председателят на партията Цветан Цветанов, както и министрите Цецка Цачева, Николай Нанков, Валентин Радев и Теменужка Петкова.

„Няма структура на ЖГЕРБ в страната, която да не участва активно в политическия живот. Благодарение на жените има усещането, че този свят е по-добър. Пожелавам си да бъдем все така активни и занапред. Амбицията ни е след тази академия да излезем с готови заявки какви политики ще следваме в бъдеще. Това е смисълът на всичко. Да надграждаме своя капацитет“, заяви при откриването на форума председателят на Жени ГЕРБ Ирена Соколова.

„Като политици не трябва да допускаме разделение сред обществото, провокирано от нашето поведение. Заиграването със страховете, конфронтациите, личните нападки и махленските дебати нямат място в политиката. Споровете си струват, когато са за политики“, каза по време на политическата академия на Жени ГЕРБ заместник-председателят на партията Цветан Цветанов. „Много е лесно да се държиш безотговорно и да разделяш. Когато един политик не може да предложи алтернатива, залита в полето на личните нападки. Да правиш внушения е много елементарен подход. Отговорният политик си служи с факти“, обясни Цветанов и добави, че днес никой не говори за икономическия растеж, за кохезионната политика, за увеличението на заплатите, а това са истински важните теми. „Дебатът ще се върне в правилната плоскост, когато спрем да отговаряме на нападките“, уточни зам.-председателят на ГЕРБ.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева отбеляза, че председателството на България върви отлично и страната изпълнява стриктно ангажиментите си. „Диалогът с другите партии е на първо място. Истинските политици са непрекъснато сред хората и ГЕРБ не правим изключение. Когато ГЕРБ управлява, държавата се развива”, заяви Цвета Караянчева. Тя изрази увереност, че правителството ще изпълни четиригодишния си управленски мандат, защото има доверието на европейски си партньори и САЩ.

Перспективите за Европейската интеграция на Западните балкани преди срещата на върха в София представи председателят на Комисията по външна политика Джема Грозданова. Тя отбеляза посоките и предизвикателствата пред българското председателство на Съвета на Европейския съюз, както и основните приоритети на страната. Председателят на комисията по околна среда и водите в Народното събрание Ивелина Василева представи приоритетите и законодателството в областта на околната среда по време на българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев представи темата „Сигурност и противодействие на престъпността”, а министър Цецка Цачева говори за досиетата, законопроектите, предизвикателствата и механизмите на работа в правосъдната система. „С европейските ни партньори се стремим да приемаме всички решения с консенсус. До този момент европредседателството върви отлично. Успяхме да оправдаем всички очаквания към нас“, коментира Цачева. Тя обсъди с дамите и проекта на Закона за отклоняване от наказателно производство и налагане на възпитателни мерки на непълнолетни лица.

Министър Теменужка Петкова представи изграждането на газоразпределителен център със съпътстваща инфраструктура и възможността за търговия с газ; интерконекторът България-Гърция; междусистемната връзка България -Сърбия; стратегическите енергийни обекти; електроенергията и цената й с либерализацията на пазара; лавината от фалшиви новини и множество детайли в енергийния ни сектор.

Еврокомисарят Мария Габриел бе категорична, че мястото на жените е в челните редици на положителната промяна в нашите общества и икономики. „В ресора ми като комисар по цифровата икономика и общество, отстоявам ревностно мястото на жените в цифровия сектор. Темата е много близка до сърцето ми и на нея посвещавам голяма част от работата си. И не защото става дума за жените, а защото това е въпрос, който засяга напредъка и просперитета на нашите общества. Още по-горда съм, че България заема първо място в Европейския съюз по отношение представителството на жените в АйТи сектора с 30%, което е почти двойно повече от средното за Европа. Този резултат трябва да ни води и по пътя напред“, заяви еврокомисарят.

„До този момент европредседателството върви отлично. Над 1000 заседания и срещи бяха проведени в София, Брюксел и Страсбург през първите три месеца на Българското председателство, в които са участвали близо 10 000 делегати. Като страна председател на Съвета на ЕС придвижваме напред над 120 досиета“, обясни евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев и изтъкна, че европейските ни партньори са възхитени от организацията и начина на провеждането на събитията от календара на председателството. Той запозна дамите от ГЕРБ със съвместната си кампания с Андрей Новаков за ликвидирането на двойния стандарт в храните в различните държави-членки на ЕС. „През лятото очакваме да разберем дали ЕК ще приеме това наше предложение“, уточни Радев.

В последния ден от тридневния форум Жени ГЕРБ направиха подарък на община Вършец от 100 млади дървета и 100 растения рози. Участничките в Шеста национална политическа академия на Жени ГЕРБ залесиха в Слънчевата градина на курортния град чинар, смърч, туя, кипарис и лирово дърво и направиха розариум, който ще радва жителите и гостите на града.

„Това беше една изключително ползотворна среща, на която бяха обсъдени основните въпроси и теми пред страната ни. Бяха очертани политиките, които ще следваме. Продължаваме да работим активно, за да бъдем максимално полезни на хората и обществото ни“, каза областният председател на Жени ГЕРБ – Сливен Милена Чолакова.

Организатори на Шестата национална политическа академия са Жени ГЕРБ и Фондация „Конрад Аденауер“.

Още снимки от новината

----
----

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев