Председателят на НС Цвета Караянчева присъства на церемонията за връчване на Националната награда „Константин Константинов“ в Сливен

----
09.05.2018 / 20:58

Председателят на Народното събрание и патрон на ХХ – то юбилейно издание на Националния фестивал на детската книга, който се провежда в Сливен, Цвета Караянчева присъства на тържествената церемония за връчване на Националната награда „Константин Константинов“. Според Цвета Караянчева, четенето на книги позволява да се отворят границите на света и е знаково, че фестивалът съвпада с Деня на Европа. „Книгата е прозорец към света и писателите, издателите, и читателите са една общност, която една без друга не може. Колкото повече четем, толкова по – отворени сме към света, знаем повече и трупаме опит“, каза Караянчева. За изключителната подкрепа за провеждането на Националния фестивал на детската книга Цвета Караянчева получи награда от кмета на Сливен Стефан Радев – реплика на националната награда на името на Константин Константинов. Народният представител и областен координатор на ГЕРБ – Сливен Десислава Танева получи почетна грамота и юбилейна пластика от организаторите на фестивала за принос в организирането и провеждането му през годините. Десислава Танева поздрави организаторите и четящите деца, и изрази своя респект към всички родители и творци, които възпитават в децата си любовта към книгата. Кметът на Сливен Стефан Радев също получи награда за подкрепата за провеждане на Националния фестивал на детската книга. Грамоти получиха и съмишленици на РБ „Сава Доброплодни“ през годините. На тържествената церемония беше връчена Националната награда „Константин Константинов“- за принос в книгоиздаването за деца в три категории. Председателят на НС Цвета Караянчева връчи малка пластика и диплом в категорията „За цялостен принос“ на писателката Божана Апостолова. В категорията „Илюстратор“ наградата на художничката Мая Бочева връчи кметът Стефан Радев. Зам.-министърът на културата Амелия Гешева награди носителя на Националната награда „Константин Константинов“ в категория „автор“ – Асен Сираков. По – рано днес председателят на НС Цвета Караянчева се срещна с кмета на Сливен Стефан Радев и с директора на РБ „Сава Доброплодни“ Росица Петрова.

Преди тържествената церемония в Драматичен театър „Стефан Киров“ в Сливен Караянчева коментира и срещите между патриотите и БСП. Според нея тези срещи не са сигнал за формиране на нова политическа коалиция, а са с цел търсене на подкрепа за защита на националните интереси и определени проекти. „В парламента има национално отговорни теми, зад които трябва да бъдем обединени като народни представители“, заяви Караянчева.

 

Още снимки от новината

----
----
----

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев