За 17-та поредна година в Гавраилово се проведе регионалният празник „Златна праскова- 2018"

----
26.07.2018 / 14:06

Народният представител от ПП ГЕРБ – Сливен и председател на Комисията по земеделието и храните в НС Десислава Танева, и общински съветници от ГЕРБ се включиха в 17-тото издание на регионалния празник „Златна праскова- 2018", който се провежда в село Гавраилово. На официалното откриване присъстваха още областният управител Чавдар Божурски, кметът Стефан Радев, заместник – кметът Пепа Чиликова, председателят на Общински съвет Димитър Митев, кметовете на села, жители и гости на Гавраилово. Поздравителен адрес изпрати народният представител от ГЕРБ Галя Захариева. Според кмета на село Гавраилово Димитър Андреев въпреки различните периоди на икономическо развитие в страната, производството на праскови в сливенския регион се е развивало и съществувало, благодарение на многогодишните традиции, натрупания опит и усилията на българските земеделци да произвеждат качествена продукция. От своя страна кметът на община Сливен Стефан Радев заяви, че празникът е начин да съхраним традициите си и да покажем обичаите си на децата ни, както и да им предадем любовта към труда и българското.

Национална служба за съвети в земеделието за седма поредна година организира конкурс за най-добре поддържана плододаваща прасковена градина. На първите трима отличени земеделски стопани бяха връчени награди.

Празникът продължи с кръгла маса на тема "Състояние и тенденции при производството на праскови", с участието на специалисти от Института по овощарство в Пловдив. Организирано бе посещение на линия за заготовка на праскови за износ "Българска праскова", демонстрация на земеделска техника, прикачен инвентар и капково напояване. През целия ден има и конкурси, сред които "Мис Праскова", "Най-бързо ядене на праскови", "Най-добра прасковена ракия", "Най-вкусната българска праскова" и други. Организатори са община Сливен, МЗХГ, кметството и читалището в село Гавраилово, Институтът по овощарство - Пловдив, Организацията на производителите на праскови "Българска праскова", Националната служба за съвети в земеделието. Празникът "Златна праскова" е под патронажа на министъра на земеделието.

 

Още снимки от новината

-----
----
-----
----

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев