Ритуал-поклонение по повод 110-тата годишнина от обявяването на Независимостта на България се проведе в Сливен

-------
22.09.2018 / 14:05

Ритуал-поклонение по повод 110-тата годишнина от обявяването на Независимостта на България се проведе на централния градски площад „Хаджи Димитър“ в Сливен. На церемонията присъстваха областният управител Чавдар Божурски, кметът на града Стефан Радев и неговите заместници, председателят на Общински съвет Димитър Митев, общинските съветници от ПП ГЕРБ-Сливен, Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Иоаникий, началникът на Регионалното управление на образованието в Сливен Бисерка Михалева, много гости и граждани. В словото си кметът Радев заяви, че с обявяването на независимостта България затваря една страница в своята история, на поробена държава. „През 1908 година българският народ се нарежда до равноправните европейски народи. И ние потомците, на всички онези, които са дали своя принос за независимостта на България си даваме сметка за стойността и значението на тяхното дело. Смело можем да кажем, че сме наследници на достойни хора, от които се учим на кураж, решителност и воля. Независимостта е и голяма отговорност, която убедено отстояваме. Затова и днес в цяла България, както в онзи ден на 1908 година, ще прозвучи възгласа „Да живее свободна и независима България. Да живее българският народ“, каза Стефан Радев.

Цветя пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци на загиналите за свободата и независимостта на България бяха поднесени от името на народния представител Десислава Танева, ПП ГЕРБ - Сливен, от официалните гости, учебните заведения в града и граждани. Програмата за честване на 22 септември - Деня на независимостта на България, продължи с празничен концерт на Ансамбъл за народни песни и танци – Сливен.

На площад „Хаджи Димитър" Центърът за подготовка на специалисти-Сливен организира статичен показ на техника, въоръжение и екипировка.

Честването на Деня на независимостта се организира от Община Сливен и Център за подготовка на специалисти.

 

Още снимки от новината

-----
-------
-------
-------
-------
-------
------

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев