Десислава Танева присъства на каракачанския събор

sabor
13.09.2010 / 12:22

Областният председател на Политическа партия ГЕРБ в Сливен и народен представител Десислава Танева присъства на откриването на 19-я Национален събор на каракачаните в България. Проявата уважиха още Сливенският митрополит Иоаникий, областният управител Марин Кавръков и кметът Йордан Лечков. Съборът се проведе на 11 и 12 септември в местността Карандила край Сливен. В събота се проведоха футболен турнир, изложба на каракачански кучета, поздравителен концерт и каракачанско гленди. През двата дни на събитието можеше да се наблюдава изложба на тема „Каракачани - бит и култура" на художника Никола Заров от Казанлък.

Организатор на събора е Федерацията на културно-просветните дружества на каракачаните в България. Тя е създадена през декември 1990 година. Първият събор е проведен през 1991 г. Дружествата в цялата страна са 20, а общо членовете - около 20 000. Съборът се финансира от спонсори и средства, събрани от членски внос.

На 20 март тази година бе избран изцяло нов Управителен съвет на федерацията. Новият председател е икономистът Коста Балездров.

Още снимки от новината

sabor1

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев