Стотици жители и гости на Сливен посетиха тази вечер Фестивала на Стоте войводи

-------
14.09.2019 / 00:20

Стотици жители и гости на Сливен посетиха тази вечер Фестивала на Стоте войводи, който се провежда за пета поредна година. В 20 шатри, разположени в градската градина, е представена продукция на сливенски производители, които предлагат първокачествени местни продукти – колбаси, сирене, кашкавал, бира, мед и др. За първи път тази година участва производител на лютеница и пюрета. Събитието е идеен наследник на Сливенския панаир, който се е провеждал още през 1876 година и своите стоки са представяли търговци от цялата страна и чужбина.

При откриването на фестивала кметът Стефан Радев заяви, че идеята на Фестивала е възникнала преди пет години, за да възроди една отколешна традиция, когато Сливен е бил център за търговци от цялата страна и чужбина. „Радвам се, че за пета поредна година Община Сливен успява да го организира и той става все по-посещаван. Има още какво да се надгражда и имаме какво да покажем като регион, защото сливенски фирми произвеждат качествени продукти. Вярвам, че това, което правим, има потенциал да се превърне в още по-мащабно събитие“, каза кметът Радев. Той пожела на всички да запазят незабравими спомени от двата дни на фестивала.

След официалното откриване Стефан Радев разгледа шатрите на производителите и разговаря с гостите на фестивала.

Гост в първия ден на Фестивала на Стоте войводи бе Ути Бъчваров, който направи истинско кулинарно шоу. Той благодари на кмета Стефан Радев за поканата и изрази задоволството си, отново да бъде гост на празника. Музикалната програма започна с изпълнения на самодейни фолклорни състави от община Сливен. След това на сцената се качиха голямата българска певица Валя Балканска и гайдарят Петър Янев. Вечерта приключи с дългоочаквания концерт на Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“.

В събота фестивалният ден започва в 11.00 часа с куклен театър за най-малките. От 18.00 часа са изпълнения на самодейни състави, след което ще звучат песни на Куку-бенд. От 21.30 часа започва концерт на Емилия.

На откриването присъстваха още народният представител от ГЕРБ Мария Белова, председателят на Общински съвет Димитър Митев, заместник - кметовете Пепа Чиликова, Стоян Марков, Румен Иванов и общински съветници от ГЕРБ.

Още снимки от новината

-------
------
----
-------
-----

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев