ГЕРБ кани останалите партии и кандидати да подпишат споразумение за честни избори

-------
17.09.2019 / 10:00

ГЕРБ Сливен кани останалите партии и кандидати в местните избори да подпишат споразумение за честна и почтена изборна кампания. Пактът ще се подпише публично в четвъртък, 26 септември от 11 часа в пресклуба на БТА.

Инициативата на предизборния щаб на ГЕРБ и кмета Стефан Радев е продиктувана от тенденцията фалшиви новини и компромати да изместят фокуса от идеите и дебатите за политики в хода на кампанията. От щаба на ГЕРБ категорично заявяват, че ще водят толерантна агитация и ще се фокусират върху предложенията за подобряване на градската среда и живота на хората в общината.

“Вярваме, че кампания, основана на идеи, а не на лични нападки е най-добрият начин сливналии да направят информиран и добър избор. Ние няма от какво да се притесняваме, даже сме горди с постигнатото в последните четири години. Със споразумението искаме да запазим и авторитета на институциите, тъй като компроматните битки карат хората да гледат с недоверие на избраниците си, когато започнат работа там”, заяви общинският ръководител на ГЕРБ Здравко Костадинов.

От щаба на ГЕРБ гарантират, че няма да използват фалшиви новини, спекулации и лични нападки срещу другите кандидати. Подписването на споразумението публично ще даде знак за обществото кои са кандидатите, мислещи за сливналии и кои са гонещите лични интереси, заявяват още от партията.

Събитието на 26 септември е открито за всички представители на медиите.

 
 

Copyright © 2008-2023 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев