Обновяване на спортни обекти и лифта на “Карандила” обещаха от ГЕРБ

----
15.10.2019 / 13:36

През изминалия мандат усилията ни бяха насочени основно към подобряване на състоянието на съществуващите спортни бази и промяна на политиката по отношение на финансиране на спортните клубове. Това заяви кандидатът от ГЕРБ за кмет на Сливен Стефан Радев на пресконференция, на която бяха представени приоритетите в сектор „Спорт, туризъм и свободно време“.

Спортните клубове в община Сливен ползват общинската спортна база безплатно, в допълнение на това общината поема режийните разноски на залите и отделно от това предоставя средства на спортните клубове за развитие на дейността им. „В мандата до 2015 година се гласуваха големи суми, които не се изплащаха, или се изплащаха избирателно на определени клубове в различна пропорция. Общо изплатените средства за спортните клубове в нашия мандат са с повече от 20% от изплатените в предишния мандат.

Ще продължим с тази политика за подпомагане на спортните клубове, с голямата цел и идея повече деца да спортуват активно на територията на Община Сливен, каза Стефан Радев.

Той припомни свършеното през мандат 2015 – 2019 година. За този период Сливен има една нова спортна зала по борба, където Станка Златева предава опита си на младите надежди. На финала е цялостният ремонт и обновяването на зала „Асеновец“. Там са обособени две зали, за бокс и волейбол. Ще има възможност и за други спортове – тенис и спортно катерене.

Зала „Асеновец“ не е ремонтирана от построяването й през 1971 г. и беше затворена от здравните власти, защото беше опасна за експлоатация“, припомни Стефан Радев.

Изградено е ново отопление на закритата лекоатлетическа писта, зала „Васил Левски“, залата за борба в Спортно училище „Димитър Рохов“. „В тези зали имаше скъпо и неефективно отопление, което затрудняваше работата на спортисти и треньори през зимните месеци. Особено лекоатлетическата писта, която е едно уникално за България съоръжение. Тя е насочена за спорт и тренировки именно през зимните месеци“, коментира Стефан Радев.

Кандидатът на ГЕРБ обясни, че с нова визия е и стадионът на Карандила. Там са изградени игрище за футбол, тенис корт и уникално съоръжение за катерене. „Това доведе до увеличаване на атракциите на Карандила и помогна местността да стане още по-притегателно място за нашите съграждани и гостите на Сливен“, каза Радев. Изцяло нови спортни площадки има вече в Сливен, Камен и Крушаре. Разплатен и довършен е стадионът в Самуилово, където са изградени нова обслужваща сграда и ограда на стадиона.

Кандидатите за общински съветници Силвия Никова, Живко Минчев, Щилян Тенчев и Андрей Андреев представиха приоритетите в сектора за следващите четири години.

Никова сподели, че се предвижда да продължи възстановяването на инфраструктурата на Хамам баир, като ще бъдат създадени нови условия за активен отдих и спорт на гражданите. Планира се ремонт на зала „Младост“ и подобряване на отоплителната система, за да може децата на Сливен да тренират в комфортни условия.

„Ще работим и за надграждане на възможностите за провеждане на събития на открито в крепост „Туида“. Ще бъде открит туристически и културен информационен център в сградата на общината.“, каза Никова.

“Ще се извърши и цялостен ремонт на Колодрума, където ще се създадат условия за ползването му и за събития на открито”, каза Живко Минчев. В програмата за следващите четири години е предвидена реконструкция и пускане в експлоатация на Военния стадион, а по поречието на р. Асеновска, в района на пазара, ще бъде изградена площадка за любителите на скейтборда. Предвижда се още основен ремонт на въжената линия на „Карандила“ с нови машини, ново въже и нови седалки, ремонт на 25-метровия плувен басейн, както и изграждане на съоръжение за катерене.

Стефан Радев допълни, че след посещението на премиера Бойко Борисов в Сливен е поет ангажимент от страна на правителството да бъдат осигурени средства за разширяване на залата по борба на Станка Златева.

Още снимки от новината

----
-----

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев