Министърът на културата оцени високо Стефан Радев и екипа му

-----
16.10.2019 / 19:40

Обогатяването на културния календар и провеждането на събития, утвърждаващи българския дух и християнските ценности бяха основни акценти от дейността ни в сферата на културата по време на мандата ми като кмет на Сливен. Това заяви Стефан Радев – кандидат за кмет, издигнат от ГЕРБ, на среща с представители на културната общност в града в зала „Сливен". Той представи отчета си, като акцентира върху основните приоритети на екипа му в тази сфера през четирите години. Сред тях са промяната в начина на повеждане на честванията на официалните празници, организирането на разнообразни и иновативни прояви като опера на открито, организирането за първи път на детски панаир по повод Деня на детето 1 юни, промяна в подхода на коледната и великденска украса и други. Възстановяването на емблематичната сграда на зала „Сливен", финансирането на малки проекти на читалищата и продължаване на политиката за подкрепа на християнските храмове са други акценти от отчета на Стефан Радев. Представители на читалищата благодариха за съдействието и подчертаха, че за първи път от 20 години в бюджета на общината има заделени средства за тяхната дейност.

Той благодари на представителите на културната общност за доброто взаимодействие по време на мандата и увери, че ще продължи да надгражда постигнатото, ако получи подкрепата на избирателите на 27 октомври с номер 43 в бюлетината.

Кандидатът за общински съветник от листата на ГЕРБ Радост Костова представи приоритетите за следващия мандат. Част от тях са обновяване на къщите-музеи на Хаджи Димитър, Добри Чинтулов и на Сливенския бит, реставриране и експониране на Калояновската гробница.

Подкрепа за Стефан Радев изрази и министърът на културата Боил Банов, който даде висока оценка за работата на кмета и екипа му в областта на културата.

„Стефан Радев е един от малкото работещи кметове в страната, които милеят за културата и това си личи от работата му в първия мандат. Затова днес съм тук, за да го подкрепя в кампанията за втори кметски мандат“, заяви министърът. Той изрази задоволството си от работещите културни институти в Сливен и общината, от богата културна програма, която Общината организира за регионални и национални чествания. „Поздравявам Стефан Радев за това, че Сливен е един от малкото градове в страната, в които беше създаден Фонд „Читалища“, чрез който се подпомага дейността на читалищата. Готови сме да финансираме всички качествени проекти, които постъпят в Министерство на културата“, каза министър Банов. Той бе категоричен, че Стефан Радев е човек, който не поема напразни обещания, а всеки поет ангажимент се изпълнява. „Многократно сме говорили със Стефан Радев за неговите идеи и визията му за реализиране на проекти в областта на културата. Тук има работещи библиотеки, галерии, музеи, читалища, оркестър и фолклорни състави“, каза още министърът.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев