Стефан Радев: Както днес, така и в следващите години, няма да се правят компромиси с доверието на хората

-------
11.11.2019 / 15:11

Кметът на община Сливен Стефан Радев, новоизбраните кметове на населени места и общински съветници положиха клетва днес. Това стана на тържествена сесия, която се проведе в зала "Сливен". Заседанието беше открито от областния управител Чавдар Божурски.

Председателят на Общинската избирателна комисия Росица Тодорова връчи удостоверението на Стефан Радев, който започва втория си мандат като кмет на общината.

Кметът Радев за пореден път благодари на жителите на Сливен и общината за гласуваното доверие и се обърна към общинските съветници от всички партии, че обединени заедно трябва да работят за превръщането на града и населените места в по-добро място за живот за хората. „Преди 141 години Сливен за първи път има кмет, след векове на мрак и подтисничество. През годините, от Освобождението до сега, много хора са вземали решения за бъдещето на община Сливен. Днес тази отговорност е наша. Днес ние трябва да бъдем пример за далновидност, честност и почтеност, за спазване на дадената дума. Защото нашите решения са посветени на нашите деца и внуци. Аз искам Сливен да се развива динамично, хората да са горди с града си, а общината да е сред водещите в страната“, заяви Стефан Радев. Той бе категоричен, че както днес, така и в следващите години, няма да се правят компромиси с доверието на хората. „Още от днес започваме да работим за развитието на нашия град, за това да го правим по-добро място за всички хора тук и най-вече за младото поколение. Вярвам, че тези ценности ще ни обединят. Ще са основа за диалог между нас, за да вземаме най-добрите и най-ефективните решения за просперитета и благоденствието на града ни“, каза още кметът на Сливен.

На тържественото заседание, което бе водено от най-възрастния общински съветник – Дора Ескидарова от ГЕРБ, беше избран председател на Общинския съвет. След тайно гласуване, с 31 гласа „ЗА“ председател на местния парламент за втори път е Димитър Митев, предложен от ГЕРБ. Той заяви от трибуната, че и през този мандат ще продължи да обединява съветниците от всички политически групи. "Ще направя всичко възможно, през този мандат отново да работим заедно в полза на хората на Сливен и общината", каза той.

Поздравителни адреси до кмета и общинските съветници изпратиха министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева и народният представител от ГЕРБ-Сливен Мария Белова.

След заседанието на тържествена церемония, на която присъстваха общинските служители, Стефан Радев получи символните знаци на общината. Те му бяха връчени от временно изпълняващия длъжността кмет на Сливен Румен Иванов.

17 общински съветници и 18 кметове на населени места от ГЕРБ положиха клетва днес.

Още снимки от новината

-------
-------
-------
-------
-------

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев