С тържествена церемония Сливен отбеляза 142 години от освобождението на града от османско иго

----
17.01.2020 / 13:48

С тържествена церемония Сливен отбеляза 142 години от освобождението на града от османско иго. Негово Високопреосвещенство Сливенски митрополит Иоаникий, в съслужие със свещеници от храм „Св. Николай Чудотворец“, отслужи заупокойна молитва в памет на загиналите и благодарствен молебен по повод освобождението на Сливен. В приветственото си слово кметът Стефан Радев заяви, че Сливен има с какво да се гордее, защото много достойни синове на нашия град са дали живота си и са се посветили на това, България да е свободна. „На този ден си спомняме за нашите предци, отдаваме почит на всички наши славни съграждани посветили и дали живота си за това Сливен да е проспериращ град и да бъде свободен, част от независима България. Пожелавам на всички да сме достойни наследници на тези наши предци. Пожелавам да бъдем свободни в мислите си, в действията и мечтите си“, каза още кметът Радев.

В знак на признателност, пред морената с паметна плоча на площад „17 януари”, бяха поднесени венци и цветя. В церемонията се включиха областният управител Чавдар Божурски, кметът на Сливен Стефан Радев, председателят на Общински съвет Димитър Митев, общинските съветници от ПП ГЕРБ-Сливен, началникът на Регионалното управление на образованието Милена Чолакова, членове на ГЕРБ - Сливен, официални гости, учебни заведения и граждани. Цветя бяха поднесени и от името на министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева, евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Асим Адемов, народния представител и председател на Комисията по земеделие и храни в Народното събрание Мария Белова.

Десетки граждани, ученици и представители на държавни и регионални институции се събраха на едноименния площад, за да отдадат почит към хората, дали живота си за освобождението на Сливен.

Цветя в знак на признателност бяха поднесени и пред бюст-паметника на ген. Скобелев.

Организатори на проявите са Община Сливен, Сливенската митрополия и Военно формирование 22220.

Още снимки от новината

----
-------
----
----
----
----
----

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев