Евродепутатът Асим Адемов награди участниците в конкурса „Будителите на моя роден край, които трябва да помним“

-------
03.02.2020 / 13:46

Седем ученици от област Сливен получиха награди за участието си в конкурса „Будителите на моя роден край, които трябва да помним“, организиран от евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Адемов и РУО – Сливен. Ученическата надпревара бе по повод Деня на народните будители. С посещение на Европейския парламент в Брюксел и поощрителни предметни награди бяха отличени учениците за проявеното творчество, знания и креативност. Евродепутатът Асим Адемов благодари на децата, които са проявили желание и вдъхновение да участват в конкурса.

„Целта на този конкурс беше да си спомним за народните будители от родния край и да насочим вниманието на учениците към историческата памет на личностите, които са отдали своя живот за съхраняването на българския дух и идентичност, както и да се изложат важни факти и събития, които са значими за съхраняване на българския патриотизъм и приобщаване към европейските ценности“, каза евродепутатът.

Стоян Иванов, ученик в 10 клас на ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“ - Сливен, спечели първото място. Той ще посети Европейския парламент в Брюксел през април.

Второто място бе присъдено на Оля Божекова, ученичка от 12 клас отново от ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“, а третата награда спечели Розалина Влахова от 9 клас в ППМГ „Добри Чинтулов“. Регионално управление на образованието в Сливен връчи награди на две училища, които са с най-много участници в конкурса. Това са ПГХТ „Акад. Неделчо Неделчев“ с 14 участници и СПГСГ „Арх. Г. Козаров“ с петима участници.

На церемонията бяха връчени и още четири специални награди. Наградата на кмета на Община Сливен получи седмокласничката от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ Кристияна Георгиева. Ростислав Георгиев, ученик в 7 клас в ОУ „Христо Ботев“ - с. Самуилово, получи наградата на председателя на Общински съвет. ДФЗ – Сливен награди Светослава Павлова от 10 клас в XI СУ „Константин Константинов“. Със специалната награда на Регионална библиотека „Сава Доброплодни“ бе отличена

Цветелина Димитрова, ученичка от 12 клас в ПГХТ „Акад. Неделчо Неделчев“.

Общо 33 презентации на момичета и момчета от Сливен, Нова Загора, Твърдица и Котел участваха в конкурса. Презентациите бяха оценени от тричленно жури в състав Николай Сираков – директор на РИМ „Симеон Табков“ – Сливен, Надежда Тодорова-Петрова – старши експерт по БЕЛ в РУО-Сливен и Христина Ангелова – учител по ИТ. Всички участници в конкурса получиха грамоти.

Конкурсът се проведе в областите Благоевград, Бургас, Разград, Търговище, Сливен и Смолян, където Асим Адемов има информационни офиси. В рамките на конкурса са изпратени над 300 мултимедийни презентации, които евродепутатът ще обобщи в сборник, който ще се разпространява в библиотеки, читалища и учебните заведения.

Още снимки от новината

----
-------
-------
----

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев