ГЕРБ-Сливен се включи в официалната церемония по повод 3 март – Национален празник на България

----
03.03.2020 / 13:58

ГЕРБ-Сливен се включи в официалната церемония по повод 3 март – Национален празник на България. 142-рата годишнина от Освобождението бе отбелязана на централния градски площад „Хаджи Димитър“ с военни почести, издигане на националния трибагреник и поднасяне на венци и цветя в памет на загиналите за свободата на България. На събитието присъства Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Иоаникий, който заедно със свещеници от сливенска епархия отслужи панихида в памет на загиналите и благодарствен молебен.

По време на церемонията слово произнесе кметът на Сливен Стефан Радев, който заяви: „Трети март е свещена дата за българите. На този ден изразяваме почитта си и се прекланяме пред героите, които са дали и посветили живота си на това да се наричаме днес свободни. На този ден ние подновяваме и нашия обет към България. Измеренията на свободата днес са различни – човешки права, върховенство на закона, свободна стопанска инициатива, равни възможности, защита на по-слабите и хората в неравностойно положение. Днес, когато отдаваме почит на нашите предци, поемаме обет и към нашите деца, че ще работим неуморно за просперираща България със съхранени духовни ценности и природа, и с равни възможности за всички. Честит празник!“.

Венци и цветя пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци, в памет на загиналите за свободата на България, поднесоха министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева, народният представител Мария Белова, областният управител Чавдар Божурски, кметът на града Стефан Радев, председателят на Общински съвет Димитър Митев, общинските съветници от ПП ГЕРБ-Сливен, началникът на Регионалното управление на образованието в Сливен Милена Чолакова, членове на ПП ГЕРБ - Сливен, официални гости, учебни заведения и граждани. Бяха поднесени цветя и от името на евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Асим Адемов.

След официалната церемония се проведе родолюбивата инициатива „Пробуждане с хоро", която всяка година обединява хиляди българи по света.

Беше даден старт и на 56-ото издание на лекоатлетическа щафета „Освободител".

Честването на националния празник беше организирано от Община Сливен, военно формирование 22220 и Сливенската Света митрополия.

Още снимки от новината

-----
----
----
----
-------

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев