Десислава Танева посети Котел по повод празника на града

котел
01.11.2010 / 18:58

Народният представител от ПП ГЕРБ Десислава Танева и областният управител Марин Кавръков присъстваха на тържествата по случай празника на Котел.

Церемонията започна с издигането на националното знаме, знамето на град Котел и знамето на ЕС от кмета на община Котел Христо Киров и зам.кметовете Веселина Русева и Детелина Адамова.

Десислава Танева отправи приветсвие към гражданите и гостите на града, а от името на ПП ГЕРБ бяха поднесени венци пред паметниците на д-р Петър Берон, Софроний Врачански, Георги С. Раковски.

В присъствието на областният лидер на ГЕРБ Сливен Десислава Танева, в Пантеон на котленските възрожденци, бе открита изложба от икони на художествена галерия „Димитър Добрович” - Сливен. Изложбата се организира под патронажа на областния управител Марин Кавръков. На откриването на експозицията присъства Негово Високопреосвещенство Сливенският Митрополит Иоаникий, който поздрави присъстващите с първи ноември и пожела любовта и доброто да ни водят в праведния път на живота.

В продължение на четири месеца 35 икони, непоказвани от 15 години, ще бъдат изложени във фоайето на Пантеон на котленските възрожденци. Иконите са от 19 век. Осем от тях са датирани. Те са от неизвестни автори, с изключение на иконата на Свети Спиридон, дело на ямболския иконописец Александър.

Още снимки от новината

котел1
котел изложба

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев