Приемната грижа и осиновяването-сред приоритетите на социалното министерство

Т.Младенов
19.11.2010 / 19:40

Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов откри обновения дом за деца, лишени от родителски грижи „Мария Роза” в село Асеновец.

„Инициативата на кмета на Нова Загора Николай Грозев, който спечели два проекта по оперативните програми „Регионално развитие" и „Човешки ресурси", e добър пример за това, как с общите усилия на държавата и местната власт се прави нещо прекрасно за децата. Това са нашите деца и ние сме длъжни да се грижим за тях”, каза социалният министър.

Той допълни, че с усилията на държавата, на министерствата, на областните управители и най-вече на кметовете, които кандидатстват, защитават и печелят проекти, се реализира това, което е било планувано още от миналата година.

Министър Младенов разкри още, че планът на правителството за следващите три години предвижда да се развие по-добре приемната грижа и осиновяването, домовете за изоставени деца, за деца с увреждания и медико-социални грижи да бъдат закрити, а децата да бъдат настанени в центрове за живеене от семеен тип.

Ремонтните дейности в дом за деца, лишени от родителски грижи „Мария Роза” са извършени по проект „Обновена и модернизирана социална инфраструктура в община Нова Загора” на ОП „Регионално развитие 2007 -2013” .

На официалното откриване днес присъстваха още народният представител от ГЕРБ Десислава Танева, областният управител на Сливен Марин Кавръков и кметът на Нова Загора Николай Грозев.

 

 

Още снимки от новината

otkrivane
otkrivane1
dom

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев