Юлия Гавазова: 2019 година е една от най-успешните във финансово отношение за община Сливен

-----
27.08.2020 / 12:10

2019 година е една от най-успешните във финансово отношение за община Сливен. Доказателство за това е и оценката на отчета от Сметна палата, който е заверен без резерви. Това каза днес председателят на Комисията по бюджет и финанси в местния парламент и общински съветник от ГЕРБ Юлия Гавазова. „Вече трета по ред година мнението на Сметната палата за заверка на бюджета е без резерви. От отчета става ясно, че през 2019 година Общината е работила за осигуряване изпълнението на приоритетите, целите и мерките, заложени в програмата за икономическо развитие, плана за финансово оздравяване и ефективното управление на финансовите ресурси“, каза още Гавазова.

Постъпленията са над 96,5 млн. лв., като годишният план е изпълнен на 80 на сто при 79,4 на сто за 2018 г. Годишният план за приходите от местни данъци е изпълнен на 104,3 на сто, като е отчетено увеличение спрямо 2018 г. с 8,8 на сто.

Приходите за делегираните от държавата дейности в размер на 63 944 204 лв. са изпълнени 85,9 на сто. Общинските приходи са 32 624 510 лв., с изпълнение на годишната задача 70,5 на сто.

На редовното си заседание днес Общински съвет прие изменението на бюджета на Община Сливен за 2020 г. и на Индикативния разчет за сметките за средства от Европейския съюз, администрирани от Националния фонд за 2020 г.

„Причините за изменението на бюджета са, за да продължи развитието и усъвършенстването на социалната и техническа инфраструктура, и за решаване на важни за хората въпроси“, обясни Юлия Гавазова.

С гласуваните днес промени се предоставят 25 000 лв. за изграждане на PCR лаборатория за диагностика на COVID-19 към МБАЛ „Д-р Иван Селимински“. Заложени са допълнителни средства за ремонт на покрива на НУ „Антон Иванов“ в кв. „Клуцохор“, саниране на ДГ „Звездица“, реконструкция и изграждане на улица в с. Гавраилово, за подмяна на канализацията на с. Селиминово и за водоснабдяване на с. Градско. В разходната част са предвидени допълнителни средства за увеличение на възнагражденията на служителите в социалните заведения, както и за заплати на персонала на новооткритите групи в Детска ясла № 13. В приходната част, заради изпълнението на проекта за интегриран градски транспорт в Сливен по ОП "Региони в растеж“, е възстановен заем на стойност 131 200 лв.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев