Започва цялостна подмяна на водопроводната мрежа на село Сборище по проект, финансиран по Програмата за развитие на селските райони

-------
04.09.2020 / 15:35

Започва цялостна подмяна на водопроводната мрежа на село Сборище. Днес бе направена първата символична копка на водопровода, който ще е с дължина 21 км. и се изгражда по проект, финансиран по Програмата за развитие на селските райони.

На церемонията присъства министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева, която обяви, че в област Сливен, има одобрени проекти за над 17 млн. лв. Министърът поздрави екипа на община Твърдица за инициативата за облагородяване на село Сборище. Освен водопровода, отново по ПРСР в момента в селото се реновира и детската градина. „Пожелавам всички проекти да бъдат извършени качествено и в срок, което ще позволи подобряване условията на живот за местното население“, допълни министър Танева.

Тя уточни, че от 2019 г. на земеделските стопани в областта са изплатени 71 млн. лв. директните плащания, а област Сливен е сред водещите в страната по брой земеделски производители с най-голям относителен дял на производство на трайни насаждения, плодове и зеленчуци. „През тази година в областта са регистрирани над 3750 стопани. Всички те са допустими в момента в обхвата на кандидатстването по извънредната мярка Covid-1, която стана възможна благодарение по инициатива на България. Към днешна дата в областта има подадени над 1750 заявления. Срокът за кандидатстване е до 21 септември“, заяви министър Танева.

Проектът за реконструкция на водопровода е на стойност 5,2 млн. лв. без ДДС, а срокът за изпълнение е 2 юли 2021 г., каза кметът на община Твърдица Атанас Атанасов и допълни, че с изпълнението му ще се реши проблемът с водоснабдяването в населеното място.

От своя страна областният управител на област Сливен Чавдар Божурски също благодари на екипа, работил по реализацията на проекта и заяви увереност, че с изпълнението му, ще се подобрят условията за живот в село Сборище и ще е полезен за всяко едно домакинство.

Водопроводната мрежа в селото, което е с над 2000 души население, е от средата на миналия век, съобщи кметът на Сборище Злати Златев, който направи първата символична копка.

На официалната церемония присъстваха още председателят на Общински съвет – Сливен Димитър Митев, общински съветници от ГЕРБ и кметове на населени места от общините Сливен и Твърдица.

Още снимки от новината

-----
-------

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев