ГЕРБ съдейства за провеждането на фестивал на църковната музика

30.11.2010 / 13:06

Със съдействието на ПП ГЕРБ – Сливен, на 4-ти и 5-ти декември в Сливен ще се проведе Шестият Национален фестивал на източноправославната църковна музика „Николай Трендафилов Сливенец”.

Събитието е организирано от Сливенска митрополия, сдружение смесен хор „Добри Чинтулов” и народно читалище „Зора”. Фестивалът ще бъде открит на 4-ти декември от 18 часа в храм „Св. Богородица” с изпълнения на смесен хор “Добри Чинтулов” с диригент Методий Григоров, хор „Гусла” – Ямбол с диригент Васил Шейтанов и на младежкия камерен хор „Гаудеамус” от Пловдив с диригент Весела Гелева. На 5-ти декември, отново в храм „Св. Богородица” от 9 ч., ставрофорен свещеноиконом Янко Иванов ще отслужи св. литургия, с участието на Камерен детски църковен хор при храм „Св. Богородица” с диригент Методий Григоров.

От 11 ч. ще започне концерт-матине с участието на хор „Априлов-Палаузов” при Народно читалище „Априлов-Палаузов” – Габрово, диригент - Елена Назърова и смесения хор „Славянски звуци” – София, с диригент Милен Иванов.

Входът е свободен.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев