Премиерът Бойко Борисов получи апликация на тракийска колесница от Община Нова Загора

откриване
03.12.2010 / 18:11

Министър-председателят Бойко Борисов откри новата сграда на Община Нова Загора. Той изрази надежда, че общината ще бъде за пример и служителите в нея ще посрещат гражданите и те ще остават доволни. Кметът на общината Николай Грозев бе убеден, че днешният ден ще остане в летописа на новата история на Нова Загора.

„От години общината имаше нужда от собствена сграда, с която да бъдем лицето на този град и ето, че този ден дойде. Искам да благодаря на всички, които взеха участие в това благородно дело”, каза кметът. Сградата е със застроена площ от 1 442 кв.м., разгъната застроена площ – 3 030 кв.м., зелена градина и служебен паркинг. Тя е построена за 2 640 000 лв. „Нека всички, които ще работят в тази сграда, да знаят, че трябва единствено и само да работят за интересите на гражданите на нашата община Нова Загора”, допълни Грозев.

В знак на уважение към Бойко Борисов, Община Нова Загора подари на премиера апликация на тракийска колесница, открита през 1 976 г. край новозагорското село Караново. Апликацията е изработена от бронз и дъбово дърво и според археолозите е единствена по рода си в целия свят.

На официалното откриване присътваха още народните представители от ПП ГЕРБ Десислава Танева и Диян Червенкондев, кметът на Сливен Йордан Лечков, областният управител Марин Кавръков и стотици жители на град Нова Загора.

Още снимки от новината

Община Нова Загора
подарък

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев