Десислава Танева: „Създадохме много здрава организация на ГЕРБ в Сливен”

Десислава Танева
04.12.2010 / 17:08

Тези четири години минаха за един миг и в моето съзнание, когато кажа четири години ГЕРБ, излизат хубавите моменти и спомени. Изниква ентусиазмът, с който тръгнахме и очакванията, които имахме. Доволна съм, че запазихме енергията, сплотеността и екипността си. След като вече година и половина ГЕРБ е управляваща партия, при нас не се създадоха крайни конфликти, а вървим сплотено напред.

Това, което не мога да подмина, е местния конфликт с един или двама от общинските съветници, влезли от листата на ГЕРБ, но които не са били членове на организацията и на партия ГЕРБ. Това се отрази най-вече в човешки план. Аз винаги съм смятала, че ние трябва да тръгваме от човешките взаимоотношения и моралните принципи, които всеки от нас има и с тях е личност такава, каквато е. Дано пораженията от този конфликт бързо да се преодолеят. Той даде отражение върху чисто човешките взаимоотношения чрез насаждането на омраза, злоба, безкрайно нечовешко противопоставяне, което за мен е изключително вредно и престъпно като поведение. И няма цена, нито милионите на водния цикъл, нито милионите на каквото и да е, да компенсират щетите, които се нанасят на човешкие отношения, с които хората живеят и комуникират в обществото. Вредата в този план, настройването на хората, озлобението и демотивирането им е най-голямото поражение от този конфликт. Аз чувствам себе си отговорна, защото в крайна сметка листата за общински съветници на ГЕРБ е предлагана и регистирана от мен, в качеството ми на областен координатор на партията, но се надявям, че макар и трудно, с общи усили да перодолеем тези пречки. Кметът Лечков е изказвал своята отговорност, но и аз пак казвам – чувствам отговорност в себе си и истината е, че това в човешки план не можем да го предотвратим. Отношенията на омраза и ненавист, които се насадиха, са на едно много ниско ниво, абсолютно некореспондиращи с обществените отговорности, които има една обществена личност и с нивото, което трябва да имат такива обществени личности. Моля се пораженията от това да се преодолеят по-бързо, защото, за да се случват нещата, и за да имаме напредък, трябва да има общи усилия към позитивното, а не към разрушаването. Това, което се получи при нас в местен план, е нещо, за което лично много съжалявам. То вероятно ще рефлектира върху местните избори, не мога да кажа точно как, но имаме още една година и последните събития, които се случиха, решението на ВАС, правят възможно в най-близък план работата по водния цикъл да продължи. Аз се надявам, че когато се види резултат от усилията, когато се види, че всичко става добре за живеещите, всеки ще се замисли, прав ли е бил да бъде толкова злобен и агресивен. Лошо е, когато връх в едно общество вземат разрушителните сили. Аз съм позитивен човек и за мен това беше една невероятно деструктивна енергия. Животът е показал – няма деструктивна сила, която да е съградила нещо. Тя само унищожава.

Аз съм го направила пред обществото на Сливен - огромното извинение, което дължа. Може да ходим по разкопани улици - те ще се оправят отново, но когато отношенията се обърнат в деструктивни отношения на завист и злоба, това е вече нещо, което не можеш да закопаеш и асфалтираш. Ситуацията беше ненормална и показва неосъзнаването на обществената отговорност. Не може някой да говори, че града е разкопан и в същото време да прави всичко по силите си, за да не продължи работата. Парите не са всичко в този живот. Те са нещо преходно. Над парите и над материалното има други отношения, които правят едно общество здраво, едно семейство сплотено, един човек позитивен, който може да носи добро. Някои ще кажат, че ми е лесно, че говоря от друга камбанария, но това не е съвсем така. Израснала съм в учителско семейство и съм живяла в различни стандарти. Така че в този смисъл, това, за което говоря, е моя осъзната житейска философия, коята съм запазила до момента. Влизайки в политиката и досега отстоявам много принципни отношения, които по никакъв начин не кореспондират с определени интереси. Това е въпрос на принципи и човек на моите години трудно би се променил, а и не искам да се променям.

Това, което ме радва е, че нашите партийни членове и структури, се увеличават, което е резонно. Аз съм човек, който винаги е работил в екип, така е и по отношение на партийния живот. Разчитам много на екипа си и всички хора в структурата. Искам да отбележа, че ние не приемаме всеки в партията и се радвам, че по отношение на това винаги съм била малко консервативна. Настоявала съм нашия екип да бъде от хора, които могат да съградят нещо и може би това ни е спестило много проблеми в сегашно време. Ние направихме една много здрава организация в Сливен.

 

Десислава Танева, областен координатор на ПП ГЕРБ–Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев