Здравко Костадинов, общински председател на ГЕРБ-Сливен: Много млади хора искат да се присъединят към ГЕРБ

Здравко Костадинов
17.12.2010 / 11:06

- Господин Костадинов, вие сте бизнесмен. Какво ви накара да започнете да се занимавате с политика?

- Както всеки човек, имам позиции по злободневните въпроси, касаещи града и региона. Участието ми в политическия живот е начин да се отстояват тези позиции, както и да работя активно за решаване на проблемите. Надявам се да дам своя принос за подобряването на живота на нашите съграждани. Другата причина е доверието ми в ГЕРБ и моето мнение, че това е партията, която може да изведе България напред. Постът, който заемам в момента – общински председател на ПП ГЕРБ - Сливен е не само престижен, но и обвързан с огромни отговорности. Те произтичат от очакванията на хората за решаване на множеството натрупани проблеми в обществено -икономическия живот. Трябва да се признае, че след като ПП ГЕРБ спечели през миналата година парламентарните избори, тези очаквания станаха още по-големи.

- Колко са членовете на общинската организация на партията в Сливен?

- Към този момент членовете на ГЕРБ в Сливен наброяват близо 500, като броят им непрекъснато нараства. Щастлив съм, че много млади хора проявяват желание да се присъединят към нашата партия, демонстрират активност и интерес към обществения живот. Тук може би е мястото, да обясня по-подробно за нашите вътрешни организации. Това са Младежката организация – МГЕРБ, която подпомага активно с множество инициативи дейността на Сдружение ГЕРБ; организация на старейшините към ПП ГЕРБ, която подпомага включването на хората в зряла възраст с доказан професионален авторитет в обществено-политическия живот на страната; Предприемачи – ГЕРБ с основна задача защита и представяне интересите на малкия и среден бизнес в отношенията му с политическите институции в страната и Жени ГЕРБ. Всички вътрешни организации работят в синхрон и се допълват.

- Как може някой желаещ да стане член на партия ГЕРБ?

- Новите членове е нужно най-напред да приемат устава на ПП ГЕРБ. Те трябва да споделят десните идеи, да са доказали професионализъм в своята сфера, както и да са готови да работят активно за осъществяване на идеите на партията. Ние ще разчитаме много на помощта на нашите членове по време на предстоящите местни и президентски избори. Радващото е, че всеки ден нашият офис е посещаван от граждани, желаещи да станат наши членове, което ме кара да мисля, че въпреки трудния момент, в който ГЕРБ управлява страната, нашата партия е харесвана и хората възлагат големи надежди на нас. Убеден съм, че доверието към нас расте и това го виждам всеки ден.

- Споменахте за предстоящите местни избори. Кои са целите, които си поставяте още от сега?

- Нашата цел за в бъдеще е да укрепим структурите си, да разширим още членската маса и разбира се, през идната 2011 г. да работим много упорито за предстоящите местни избори. Както всяка друга партия, така и ние, очакваме да спечелим. Трябва да гледаме напред, но трябва и да направим задълбочен анализ на досегашната ни работа. Да извлечем полезното от натрупания опит и да анализираме грешките. В този смисъл трябва да обърнем сериозно внимание и на кандидатурите за общински съветници. Те трябва да са хора, които най-убедително ще работят за интересите на града и гражданите. Разбира се, би било добре през тази оставаща една година до изборите, всички общински съветници да загърбят междуличностните конфликти и да заработят в интерес на гражданите, защото благодарение на тях са попаднали в този общински съвет. Хората са им гласували доверие и те са длъжни да го оправдаят.

- Може би имате предвид проблемите с водния цикъл на Сливен?

- Върховният административен съд вече се произнесе и сега на дневен ред е конструктивната работа по завършване на вече започнатото. Проведен е търг и са избрани нови изпълнители. Остават два проблема – единия е финансирането, а втория проблем е спазването на сроковете за завършване на проекта. Както всички знаят, срокът е до края 2011 г. Мисля, че ако съумеем да решим тези проблеми и покажем на гражданите, че всичко това се прави в техен интерес, че работим упорито по проекта и спазваме определените срокове, ще можем да се показваме пред гражданите високо вдигната глава. В противен случай ще продължим да обираме негативите на жителите на Сливен. Осъзнаваме, че заради спряната работа по проекта, недоволството е голямо. Разбира се, че по един или друг начин ПП ГЕРБ обира негативите за това. Трябва обаче да подчертая, без това да звучи като оправдание, че всички тези въпроси се решават бавно, трудно и мъчително, защото работим в най-тежката икономическа криза в новата ни история. На хората трябва да стане ясно, че този мащабен проект е в интерес на всички и в полза на поколенията след нас.

- Преди дни се навършиха четири години от създаването на проекта ГЕРБ. Каква е равносметката днес?

- Това е най-младата партия в България, но същевременно, няма друга партия в България, която за толкова кратък период да е постигнала толкова много и да е изляза на лидерски позиции. Имахме категорична победа на местните избори през 2007 година и на изборите за европейски и български парламент през 2009 година. Продължаваме да се ползваме с доверието на хората и нямаме право да го предаваме. През тези четири години доказахме, че се вслушваме в общественото мнение, че изпълняваме своите обещания и не се спираме пред трудностите, въпреки опитите за провокации от страна на нашите политически опоненти. Българските граждани са прозорливи и лесно не могат да бъдат излъгани. Другите партии показаха как управляват, доведоха страната до това трудно положение, в което се намира и със сигурност не могат да бъдат алтернатива. Резултатите от нашата работа ни удовлетворяват. Вярата на хората в нас ни задължава да работим с още повече енергия за по-доброто бъдеще на страната ни. Не трябва да забравяме, че ПП ГЕРБ пое управлението в един много тежък момент – световната икономическа криза и лошото наследство, оставено от предишните управляващи. Въпреки всичко, за близо две години управление, ГЕРБ направи и продължава да прави много неща. Не мисля, че друга партия би управлявала страната ни по по-добър начин, при тези условия.

в-к Сливенско дело

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев