Споразумение за честна изборна кампания инициира ГЕРБ Сливен

----
01.03.2021 / 11:03

ГЕРБ Сливен кани всички партии и коалиции, участващи в парламентарните избори, да подпишат споразумение за честна и почтена изборна кампания. Пактът ще се подпише публично в четвъртък, 4 март от 10 часа в пресклуба на БТА.

Инициативата на предизборния щаб на ГЕРБ и областния координатор Десислава Танева е продиктувана от тенденцията фалшиви новини и компромати да изместят фокуса от идеите и дебатите за политики в хода на кампанията.

От щаба на ГЕРБ категорично заявяват, че ще водят толерантна агитация и ще се концентрират върху предложенията за подобряване на икономическата, социалната и жилищната инфраструктура в областта.

“Вярваме, че кампания, основана на идеи, а не на лични нападки е най-добрият начин хората да направят информиран и добър избор. Ние няма от какво да се притесняваме, даже сме горди с постигнатото в последните четири години. Със споразумението искаме да запазим и авторитета на институциите, тъй като компроматните битки карат хората да гледат с недоверие на избраниците си. Моето голямо желание е да спрат агресията и лъжите, за да може всяка общност да работи спокойно и да се развива. Най-важното за всяка политика е да бъде в обществена полза. И това е обща задача”, заяви Десислава Танева.

От щаба на ГЕРБ гарантират, че няма да използват фалшиви новини, спекулации и лични нападки срещу другите кандидати за народни представители. Подписването на споразумението публично ще даде знак за обществото кои са кандидатите, мислещи за местната общност и кои са гонещите лични интереси, заявяват още от партията.

Събитието на 4 март е открито за всички представители на медиите.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев