ГЕРБ Сливен се включи в церемонията по случай Деня на Ботев и на загиналите за народна свобода

-------
02.06.2021 / 13:37

Сливен отбеляза 145 години от гибелта на поета и революционер Христо Ботев. Общоградското поклонение и поднасяне на венци и цветя се проведе пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци. По повод Деня на Ботев - 2 юни, почит към загиналите за свободата на България отдадоха общински съветници от ГЕРБ, представители на партията и на младежката организация. Цветя бяха поднесени и от името на българския евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Асим Адемов.

В ритуала се включиха кметът Стефан Радев, председателят на Общински съвет Димитър Митев, управители и директори на държавни и общински институции, ученици от сливенски училища и граждани.

В словото си кметът Стефан Радев посочи, че Христо Ботев слива в едно мисли, дела и талант, и затова ще остане пример за саможертва в името на Майка България. „Не е случайно, че признателният български народ в този ден застива в мълчание. Мълчание, с което почитаме делото на нашите предци и си спомняме, че то трябва да продължи навеки. Поклон пред саможертвата и пред паметта на Христо Ботев, и на всички българи, които са дали живота си за свободата на нашето отечество", заяви кметът Радев.

По традиция, точно в 12:00 часа, воят на сирените, призова гражданите да запазят едноминутно мълчание в знак на почит към загиналите за свободата на България, сред които и големият революционер.

Организатори на церемонията са Община Сливен и Център за подготовка на специалисти.

Още снимки от новината

-------
----
----
-------
-------
-------
-------

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев