Депутати от ГЕРБ – на среща в Регионалния инспекторат по образование

Среща РИО-Сливен
10.01.2011 / 19:06

Народните представители от ГЕРБ Десислава Танева и Юлияна Колева се срещнаха с експертите и служителите на Регионалния инспекторат по образование в Сливен. От началника на инспектората Бисерка Василева те се информираха за инициативите и дейностите, които предстоят през 2011 г. Двете дами получиха покана да се включат в награждаването на зрелостниците – пълни отличници - на 11 май. Идеята е да присъстват всички зрелостници от област Сливен, които завършват гимназиалния етап с общ успех „отличен 6”, заедно с техните родители, на среща, на която ще им бъдат връчени почетни отличия и ще бъдат наградени за постигнатите успехи. Намеренията са такава среща да се провежда ежегодно под патронажа на областния управител на Сливен. Гостите приеха с удоволствие да се включат и изразиха готовност да подпомогнат осъществяването на инициативата.

Във връзка с друга предстояща дейност – провеждането в Сливен на VІІ Национална конференция „Физическо възпитание и спорт в училище”, народният представител Десислава Танева сподели, че е необходимо енергията на младото поколение да се канализира в добра насока, в полза на цялото общество и в това отношение голямо значение имат физическото възпитание и спорта. „Важно е в училище да се формира интерес към спорта, защото спортните занимания развиват полезни качества и дисциплина у младите хора”, каза тя.

По време на срещата бяха засегнати въпроси, свързани с достъпната архитектурна среда в училищата, както и с осигуряване на транспорта на учениците, завършили основно образование, но подлежащи на задължително обучение, до средните училища. Тези въпроси ще се поставят и на работна среща на РИО – Сливен с представители на различни институции, имащи отношение към образованието и възпитанието на децата и учениците, на 12 януари.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев