ГЕРБ Сливен организира конкурс за есе на тема “Какво искам за Сливен?”

-----
19.10.2021 / 14:55

ГЕРБ Сливен организира конкурс за есе на тема “Какво искам за Сливен?”. В него младите сливналии могат да разкрият своята мотивация да живеят в града, дал на България Добри Чинтулов, д-р Иван Селимински, Васил Гендов, Добри Желязков и Панайот Хитов. В есето младежите трябва да опишат защо се гордеят със Сливен, да представят своята визия за това, как искат да изглежда родният им град и общината, и какво искат да се промени, за да видят перспектива тук.

Кандидатите на ГЕРБ вярват, че всички активни сливналии, които обичат града си, ще вземат участие в конкурса.

„Още през първите столетия на османското владичество Сливен и Сливенският край се превръщат в средище на хайдушкото движение – една от най-обичайните форми на съпротива против турското робство. Това поражда славата на Сливен като град на Стоте войводи. Като наследници на хората, дали живота си за България, ние сме длъжни да ги помним и да разпространяваме делата им. Целта на инициативата ни е да повдигне духа на жителите на общината и да покаже, че Сливен има традиции. Нека продължим с последователните и целенасочените политики, които водят до преобразяването на България“, споделиха организаторите.

Есетата може да се изпращат на адреса на офиса на ГЕРБ Сливен – бул. „Цар Освободител“ 17 или на електронната поща – на sliven_pr@gerb.bg. Крайният срок на конкурса е 30 октомври 2021 г.

На 1 ноември – Денят на народните будители, листата на ГЕРБ Сливен ще награди най-добрите творби.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев