„Алея на сливенската поезия“ е обособена в Градската градина, по инициатива на ЖГЕРБ - Сливен

-------
01.11.2021 / 17:13

Откъси от стихотворения на автори родени или свързани със Сливен, могат да се видят от днес на главната алея в Градската градина. Инициативата „Алеята на сливенската поезия“ е на ЖЕНИ ГЕРБ и е посветена на Деня на народните будители. Кандидатите за народни представители от Коалиция ГЕРБ/СДС дадоха старт на обособяването на пространството.

Куплетите са от творби на Елисавета Багряна, Дамян Дамянов, Станка Пенчева, Надя Неделина, Павел Веснаков и други.

„Първи ноември е осветен от ярки образи, върху които се гради днешната ни култура и образование. По тези земи са родени Софроний Врачански, Петър Берон, Георги Раковски, Неофит Бозвели, Захарий Стоянов и много, много други. Като техни наследници сме длъжни да пазим богатото културно – историческо наследство, което са ни завещали“, заяви Десислава Танева, водач на листата на ГЕРБ/СДС. Според нея съвременните будители са тези, които пазят и доразвиват делото на съзидателите на българската духовност, които с ума, сърцето и съвестта си съхраняват българската историческа памет и национално самочувствие.

„Идеята на „Алеята на сливенската поезия“ е да провокира младите да се гордеят с корените и историята си, да четат и да познават българското творчество. Днешният празник съхранява националното ни самочувствие и ни задължава да мислим за бъдещето на България“, каза педагогът Милена Гочева, кандидат за народен представител от листата с номер 32.

Мястото в Градската градина е избрано не случайно. Там ежедневно преминават стотици сливналии. Паркът е предпочитан за срещи и разговори от младите хора.

 

Цялото събитие е достъпно тук –

 

Още снимки от новината

-----
-------
-----

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев