Георги Стоянов: Професионализмът на екипа на кмета Стефан Радев при изготвянето на бюджета, ще осигури всички функции в Общината

-----
07.04.2022 / 13:14

Бюджетът на община Сливен бе гласуван днес на редовно заседание на Общинския съвет. По време на дебатите председателят на Комисията по бюджет и финанси в местния парламент и общински съветник от ГЕРБ Георги Стоянов заяви, че бюджетът на община Сливен за 2022 година е създаден в условията на нестабилна икономическа среда, с ежедневно увеличение на цените и висока инфлация в страната. „Доказаният професионализъм на екипа на кмета Стефан Радев ни дава основание да вярваме, че изпълнението на предложената макрорамка на бюджета ще осигури осъществяването на функциите и всички системи в Общината за тази година“, каза Стоянов.

Близо 154 млн. са планираните приходи в Бюджет - 2022 на община, като в сравнение с 2021 г. се увеличават с 15,9 на сто. От тях малко над 102,6 млн. лв. са приходите за делегирани от държавата дейности, а местните приходи са 51 млн. лв., което е със 17% повече спрямо предходната година. За 2022 година средствата за капиталови разходи са над 35 млн. лв. Ще бъдат изградени две кръгови кръстовища, нова улица, алеи в парк „Юнак“, основен ремонт на улици, изграждане на спортни салони за ППМГ „Добри Чинтулов“ и ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“. Ще се укрепи свлачището в района на училище "Св. Паисий Хилендарски" в село Сотиря. Заложено е и разширение на ОУ "Паисий Хилендарски" в с. Тополчане.

Планирани са средства за ремонт и поддръжка на уличната мрежа, осветление, чистота, озеленяване и спортната инфраструктура, за възнаграждения в здравната и образователната сфера. Заложени са допълнителни средства за неочаквани последици.

По думите на Георги Стоянов планът за капиталовите разходи е разработен в съответствие с приетите стратегии и програми за управление и инвестиционната политика на общината.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев