Представители на ЖГЕРБ-Сливен участваха в Лятна академия 2022 на Жени ГЕРБ

-----
19.06.2022 / 13:46

Лятната академия на ЖГЕРБ започна с послание за мир и анализ на политическата обстановка от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Заявката на ръководството на ЖГЕРБ е, че жените на ГЕРБ са готови да застанат редом с Борисов, да работят за изваждане на страната от кризата и връщане към устойчивото ѝ развитие, каза Галина Вучкова от Сливен, член на Националния изпълнителен съвет на Жени ГЕРБ, която с още три дами от областта бе част от академията.

Пред дами от цяла България Борисов заяви, че кражбите и корупцията в момента в страната са в небивали размери. „Само от горивата в момента извън България на всеки литър излиза по 1 лев и българинът това го разбира. Тази коалиция се разпадна, защото е абсолютно безпринципна на уж десните с уж левите“, каза Борисов. Председателят на ГЕРБ обяви, че ще търси разговори с други политически сили за бъдещо управление на държавата. Преговорите ще са базирани на конкретни принципи. Ако ГЕРБ управляваше, цената на тока нямаше да се вдигне, категоричен беше Борисов. „Няма как да преработваме руски нефт, а на бензиностанциите да купувате гориво по 3,50 лв. Ако беше ГЕРБ в управлението, нямаше да им позволя да вдигнат цената на тока, защото и миньорите, и АЕЦ-а са български“, заяви Борисов. По думите му Кирил Петков е подвел евроатлантическите ни партньори за Северна Македония и е блокирал процеса, като го прехвърля на парламента. „Ние сме убедени, че разширяване на ЕС трябва да има. Кой сложи на масата на преговорите разширяването, ако не ГЕРБ?! Подписахме Договор за добросъседство с РСМ, който аплодираха от цял свят. КСНС препотвърди позицията. Вместо за тези 6 месеца да се решат спорните въпроси и сега да аплодираме присъединяването на Македония, Кирил Петков подведе евроатлантическите ни партньори. Неговият страх блокира процеса като отново го хвърля в парламента“, каза Борисов.

„Гласът на жените за мира по света трябва да бъде чут днес. Да се отърсим от шока и ужаса, и да впрегнем уменията си за разрешаване и трансформиране на конфликтите. Да поведем враждуващите към помирение. Да градим траен мир в своите общности. Да работим за преодоляване на насилието между хората във всичките му форми“, заяви от своя страна предстедателят на ЖГЕРБ Екатерина Йорданова. “Трябва да сме наясно, че езикът на омразата, култивиран в публичното пространство, рано или късно води до насилие, а толерираните актове на насилие постепенно правят обществото безчувствено към проблема и създават предпоставки за преминаване към открити конфликти със сила, и като най-крайна форма – до войни”, посочи още Екатерина Йорданова.

Сред лекторите по време на форума бяха народният представител и областен координатор за Добрич - Деница Сачева, Антоанета Байчева от фондация “Ханс Зайдел”, журналистът и основател на Институт за стратегиии анализи - Валерия Велева и др.

Още снимки от новината

-----
-----
-----
-----
-----

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев