Евгений Балев: Спортът развива регионите, привлича инвестиции и хора

-------
27.09.2022 / 12:50

Спортът е част от пълноценния живот и основа за здраво младо поколение с ценности и самодисциплина. Затова и спортът е сред приоритетите за ГЕРБ. Това заяви кандидатът за народен представител от ГЕРБ – СДС в 21 МИР Сливен и многократен шампион на страната по колоездене Евгений Балев. „Спортът е превенция и здраве и всеки трябва да може да спортува без ограничения. Така пазим младите от агресията, опасните изкушения на съвремието, а освен това повишаваме качеството на живот на всички. Спортът и младежките дейности са път, по който трябва да вървим, за да осигурим перспектива за младите и да възпита у тях самодисциплина. Спортните успехи са значими за привличането на младежи в клубовете. Забелязва се тенденция всеки град да развива един спорт, който да е конкурентен на национално и европейско ниво. Сливенските спортни успехи в момента са разностранни. Спортът не е никак маловажен за развитието на регион. Той е възможност за привличане на хора и е инвестиция в бъдещето“, коментира Евгений Балев.

Той припомни, че инвестициите в сферата на спорта от страна на правителствата на Бойко Борисов са в размер на 500 млн. лв. Почти няма град в България без обновена спортна зала. „В последните години управлението на ГЕРБ постигна много за обновяване на спортната инфраструктура. Това е изключително важна стъпка, защото без нея не може да се развива нито професионален, нито масов спорт. България има дългогодишни традиции в спорта и обществото има високи очаквания към нашите спортисти да продължават да печелят медали от най-престижните първенства. Затова ще продължим да вдигаме рязко средствата за спортните клубове с 200 %, за да имаме още шампиони. Продължаваме с бързи темпове да модернизираме спортната инфраструктура, за да продължат спортистите ни да печелят медали за България“, каза още кандидатът за народен представител.

В програмата на ГЕРБ-СДС е включено изграждане и обновяване на 4000 спортни игрища в училищата, като се осигури достъп за ползването им в извънучебно време от местната общност. Ще се продължи и с изграждането на спортни обекти, спортна инфраструктура, спортни площадки и спортно оборудване в населените места по общини. Ще се увеличат стимулите и подкрепата за децата и учениците с изявени таланти в областта на науката, спорта и културата. Ще продължи приоритетното финансиране на проекти за спорта за всички на основополагащите спортове – лека атлетика, гимнастика, плуване, спортни игри и др. По този начин ще се обхванат над 100 000 ученици годишно в извънучилищни спортни дейности.

Фитнес услугите вече са важна част от съвременния начин на живот. Затова организация за фитнес услуги ще бъде призната за „специална организация“ по смисъла на Закона за физическото възпитание и спорт.

„Призовавам сливналии да прочетат политическите програми на основните партии. За доста от политическите субекти участието във властта е самоцел и политическото им поведение и тези са изпразнени от съдържание. И казвам това спокойно, защото идеите, експертизата и политическият опит на ГЕРБ и СДС са безалтернативни. И това личи и в програмата на коалицията“, каза още Евгений Балев.

На парламентарните избори на 2 октомври ГЕРБ-СДС е с номер 24 в бюлетината.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев