Десислава Танева: Времето изисква държавници

-----
30.09.2022 / 14:19

Въпрос: Госпожа Танева, разговаряме на финала на предизборната кампания. Какво е усещането ви след разговорите с хората?

Десислава Танева: Усещането е за всеобща умора. От една страна хората са уморени от избори, кампании, обещания. Разочаровани са и от фабриката за илюзии, която се отвори в последната година. От другата страна има инертност и умора и в повечето политически партии. И на фона на всичко това коалицията ГЕРБ - СДС оставаме единствените, които предлагат работещи решения за България. Ние отново не проведохме негативна кампания, посочваме реалните проблеми пред обществото и единствени дадохме решения как да бъдат преодолени предизвикателствата.

Радвам се, че и в Сливен, и на национално ниво ГЕРБ остава стабилна партия, която няма истинска алтернатива. Изчистихме някои грешки в подхода си, анализирахме случилото се в последната година и реагираме бързо и адекватно на случващото се у нас, но и извън границите на страната. За нас евроатлантическото бъдеще не може да бъде поставяно под въпрос и не трябва да е заложник в предизборната кампания. Хората осъзнават и нуждата от административно компетентни хора във властта, осъзнават нуждата от решения. Политиките на отрицание водят до разрушаване на цели системи. Принципът за надграждане, мисля, е осъзнат. Усещането ми е по-скоро силно желание – за намиране на национален консенсус в името на национални интереси в твърде сложното време, в което живеем. Надявам се и повече съграждани да излязат пред урните, за да осигурим с общи усилия представителност на състава на следващото Народно събрание.

 

Въпрос: Каква е оценката Ви за състоянието на страната към момента?

Десислава Танева: Разбира се, всички не само знаем, но и усещаме, всеки от нас, резултатите от политическата нестабилност и управление последната година – най-висока инфлация в ЕС, най-силно намаляла покупателна способност на хората. Всички проекти се спряха. Заложник на политическите битки, може и други интереси да стоят зад тези битки, бе и нашия град – ВиК Сливен не получи национално съфинансиране близо година, чак преди седмица се случи, което ще позволи продължаване на проекта и асфалтиране на улиците. Като говорим с бизнеса оценката е еднозначна – не е имало по-некомпетентно управление. И това със зрелища се компенсира в кратък срок. После резултатите от некомпетентността се отразяват на всеки гражданин. Парламентът бе изключително неефективен и вместо да работи добре - начерта нови линии на разделение в обществото. Стана ясно и че губим позиции на външнополитическата сцена, при това - във време на предизвикателства. Резултатът от всичко това българинът усеща по джоба си. Покупателната способност намалява, инфлацията е сред основните теми в новините. Все още има притеснения дали България не е изправена пред енергийна криза тази зима.

 

Въпрос: Какво предлагате, за да се подобри ситуацията?

Десислава Танева: За мен е много важно да се мисли в няколко посоки - регионална, национална и по-глобална. В последните години показахме, че добрата връзка между местната и централната власт е в основата на преобразяването на Сливен. Кметът Стефан Радев върши изключително много работа, но видимите резултати могат да са много повече, ако ГЕРБ и СДС са по-силно представени в Народното събрание и следващото правителство. Иска ми се да има повече инвестиции, да се открият повече, но и по-качествени работни места. Само така могат да бъдат преодолени регионалните дисбаланси и да дадем перспектива пред младите хора в Сливен. Що се отнася до националните политики - ГЕРБ - СДС - ние ще работим за това да изправим страната на крака след неуспешния експеримент “Продължаваме промяната”. Неслучайно този път предлагаме не класическа предизборна програма, а “България след кризите - план за възстановяване”. На практика ГЕРБ-СДС единствена излезе с детайлна програма, която съдържа спешни антикризисни мерки, които биха се приложили веднага и програмни мерки при условие на съставяне на правителство с мандата на ГЕРБ-СДС или участие с нас. ГЕРБ-СДС ще положи всички усилия, по обявената от нас програма ще говорим с всеки избран от народа да постигнем консенсус от национален интерес и съставим кабинет. Политиките на разделение трябва да оставим, защото се получи безпрецедентно разделение на обществото. Никой управляващ не може да постигне нищо, ако първо не обедини народа си. Ние имаме и сме представили решенията на кризите – спешни и програмни.

 

Въпрос: Защо сливналии трябва да гласуват в неделя?

Десислава Танева: Отговорът е тривиален - повече гласуващи означава повече легитимност за следващото Народно събрание. Ако получим повече подкрепа и законодателният орган не е толкова разпокъсан, ще можем да вдигнем на крака страната след близо две години експерименти. Така ще си спестим и повторно излизане пред урните след няколко месеца. За да може България да преодолее предизвикателствата и да мислим отново за развитието, а не за спасяването на страната, нека в неделя гласуваме с номер 24 за ГЕРБ и СДС! Имаме решенията.

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев