Министърът на здравеопазването д-р Стефан Константинов посети Сливен

001
07.03.2011 / 16:48

Министърът на здравеопазването д-р Стефан Константинов бе в Сливен по покана на народния представител от ГЕРБ-Сливен Десислава Танева. Той се срещна с директорите на Регионалната здравна инспекция, Регионалната здравна каса и с управители на частни и държавни здравни заведения. На срещата, проведена в областна администрация-Сливен, министър Константинов заяви, че правителството иска да извърши промени в здравеопазването, които да бъдат полезни за всички. Освен това, промените трябва да се извършват във всички сектори едновременно. „Трябва да променяме системата и да задържим намаляването на хоспитализацията, като успоредно с това здравеопазването се финансира повече и хората, които имат нужда от болнична помощ, да я получават и тя да се заплаща така, както трябва”, каза д-р Константинов.

На въпрос какво ще направи Министерството на здравеопазването за отношенията между лекар и пациент, той отговори, че трябва първо да се регламентират отношенията между лекарите и тогава ще се оптимизира и общественото мнение. Стана ясно, че 95 процента от жалбите са за грубо отношение. Според министъра конкуренцията между лекарите трябва да има здрав характер и лекарите да бъдат етични един към друг.

Д-р Константинов заяви, че целта на министерството е тази година да не допуска нерегулярното плащане, което се е случвало до сега и трябва да се промени начина по който средствата се харчат. След срещата в Областна администрация министърът на здравеопазването посети МБАЛ „Д-р Иван Селимински”. Той разгледа някои от отделенията, сред които по пневмология, реанимация, УНГ и родилно. Министърът посети и сградата на бившата тубболница. Той пожела да се запознае на място с проблемите, възникнали след закриването на лечебното заведение. Министър Константинов заяви, че трябва да се осигурят подходящи условия на пациентите и да се намери решение на проблема. След закриването на болницата за лечение на белодробни болести, болните вече се лекуват в МБАЛ „Д-р Иван Селимински". Пациентите с белодробни заболявания - пневмонии, астма, гнойни болести на белия дроб, бронхити и др., се лекуват в пневмологичното отделение в областната болница, а туберкулозно болните се настаняват във фтизиатричното отделение, което е разположено в ремонтираната част на тубболница.

Още снимки от новината

002
003

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев