С тържествена сесия и с церемония на площада започна празникът на Сливен – Димитровден

-------
26.10.2022 / 13:56

С издигане на националното знаме, знамето на Сливен и ЕС започна тържествената церемония за празника на Сливен - Димитровден. Благодарствен молебен за здраве и добруване на гражданите на Сливен отслужи отец Евгений Янакиев.

В поздравителното си слово кметът Стефан Радев заяви, че всеки сливналия се гордее с родното си място, защото Сливен е дал безброй изявени личности, допринесли за развитието на България и са прославили името на града по целия свят. „В името на нашите славни предци, с нашата богата и достолепна история и традиции, с поглед обърнат към поколенията, които идват след нас, нека да работим усърдно и сплотени за успеха на нашия Сливен. Нека да работим за това да се превръща и да бъде модерен и проспериращ град. Град, в който нашите деца и внуци растат свободни и щастливи, за да се превърнат в успешни млади хора. Вярвам, че това зависи от нас и заедно можем да постигнем всичко. Нека да си пожелаем здраве, мирни дни и Св. Димитър да закриля всички семейства“, каза кметът Радев.

Представители на областната организация на ГЕРБ-Сливен също се включиха в церемонията. В знак на признателност цветя поднесоха кметът Стефан Радев, председателят на Общински съвет-Сливен Димитър Митев, председателят на общинската структура на партията Здравко Костадинов, общински съветници от ГЕРБ, представители на държавни структури, културни институти и граждански организации.

Цветя пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци бяха поднесени от името на народните представители от ГЕРБ Десислава Танева и Мария Белова.

Празничният за Сливен ден започна с тържествена сесия на Общински съвет. Заседанието откри неговият председател Димитър Митев, който в словото си заяви, че за изминалите три години Общински съвет – Сливен е успял да запази толерантността и уважението в работата си, въпреки различните становища по време на дискусиите и дебатите при заседанията.„Изминаха три години от началото на мандата, като за този период приехме над 1200 решения. При вземанията им имаше различни дебати и дискусии, но винаги в Общински съвет Сливен е оставал духът на разбирателството, уважението към опонента и различното мнение. Това, което е казал Волтер „Не съм съгласен с това, което казваш, но докато съм жив ще защитавам правото ти да го казваш“, дано са го проумели и народните представители в НС. България няма нужда от омраза. България има нужда от единение и от това да разбираме другия. Затова, благодаря Ви, че при нас няма омраза“, каза Димитър Митев. Той благодари на Община Сливен и на колегите си общински съветници за доброто взаимодействие през годините, което е било в интерес на сливенските граждани и за просперитета на Сливен.

На заседанието на местния парламент, за особени заслуги със званието „Почетен гражданин на Сливен" бяха отличени четирима сливналии. Удостоените със званието „Почетен гражданин на Сливен ” са носителят на наградата за литература и изкуство „Добри Чинтулов“ Александър Дойчинов, който е преподавател и директор на НХГ „Д. Добрович“, дългогодишен председател на представителството на СБХ в Сливен. Дългогодишният уредник - фолклорист и етнолог в Исторически музей доц.д-р Владимир Демирев. Колоездачите Павел Шуманов и Евгений Балев - за заслугите им към Сливен и общината в областта на спорта.

Празничният ден продължава с откритата сцена с участието на детски и младежки фолклорни състави, Национална изложба за изобразително изкуство - Сливен‘2022, на която ще бъде връчена наградата „Сирак Скитник“. Денят ще завърши с концерт на Били Хлапето и Дийп Зоун Проджект, а в 20,30 часа са празничните фойерверки.

Прикачени файлове към новината

-------- [10.9MB]
-------- [11.0MB]
-------- [15.6MB]
 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев