Народните представители от ГЕРБ-Сливен отново с въпрос за хода на дейностите по изграждане на ПВ „Кермен“ на АМ „Тракия“

-----
04.11.2022 / 10:48

В началото на следващата година ще започне изработването на техническия проект и Подробен устройствен план /ПУП/ - Парцеларен план за изграждане на Пътен възел „Кермен“ на магистрала „Тракия“. Това става ясно от отговора на въпрос на народните представители от ГЕРБ Десислава Танева и Мария Белова към служебния министър на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков.

Още на 13 май тази година, в рамките на 47-то НС, народните представители от Сливен Десислава Танева и Мария Белова отправиха питане до вицепремиера и министър на регионалното развитие и благоустройството в правителството на ПП Гроздан Караджов какви дейности по изграждането на пътния възел са извършени в последната година и в какъв срок се предвижда да стартира и приключи изграждането на пътния възел. Тогава Гроздан Караджов отговори, че до края на месец юли 2022 г. ще бъде обявена обществената поръчка за изработване на технически проект и ПУП за изграждане на пътен възел „Кермен“.

От отговора на служебния министър сега става ясно, че по обявената на 8 август процедура за изработване на технически проект и ПУП, на 13 септември са отворени 8 оферти. Очакваният от АПИ индикативен срок за сключване на договор е първото тримесечие на 2023 г., в случай, че няма обжалване на процедурата. Срокът за изпълнението на проектантските работи е 3 месеца. След като техническият проект бъде готов, ще започнат и отчуждителните процедури. Ще се обявят обществени поръчки за избор на строител и строителен надзор. След издаването на разрешението за строеж ще може да се възложи и строителството на пътния възел при Кермен.

Близо две години Кермен и съседните населени места очакват проекта за изграждане на пътен възел на магистрала „Тракия“. Пътните артерии, водещи до този възел дори бяха ремонтирани. Преди повече от една година беше одобрено задание за проектиране на съоръжението.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев