Четирима младежи от Сливен участват в Националната зимна академия на МГЕРБ във Варна

-----
17.12.2022 / 14:50

Четирима членове на областната структура на Младежи ГЕРБ - Сливен участват в Националната зимна академия на МГЕРБ, която се провежда във Варна.

Сред 120-те участници от цялата страна са Велмира Вълева –зам.–председател по международната дейност на МГЕРБ, Христо Котов - член на Националния изпълнителен съвет на Младежката структура на ГЕРБ и още две момичета от Сливен.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов откри зимния университет на МГЕРБ, който се провежда с подкрепата на "Конрад Аденауер". „Благодаря на фондация "Конрад Аденауер", че вече 15 години ни се доверяват и ни подкрепят. Партньорството ни с фондацията в Берлин е знак, че сме демократи и сме част от евроатлантическото семейство“, каза Борисов.

Лидерът на ГЕРБ заяви, че около 20 правителства са взели толкова дълг, колкото правителството на „Продължаваме промяната“ за 1 година. „Оставихме им 15 млрд., сега те ни оставят по 15 млрд. лева дълг на година. Колкото харчиш, толкова трябва да изкараш. Правителството трябва да има излишък в бюджета. Приходите намаляват със 700 млн., а разходите се увеличават с над 2 млрд. Това са рисковете, които крие сватбарското предизборно наддаване. Див популизъм“, каза още Бойко Борисов.

Лидерът на ГЕРБ посочи, че на много градове е отрязано финансирането. „Парите от Плана за възстановяване са за излизане от кризата, а не се за харчене. ЕК още миналия месец ни каза, какви рискове крие сватбарското наддаване на бюджета. Ако днес получиш 70 лв., а харчиш 210 лв. докъде ще я докараш? ЕС ни дава фискална рамка и ни казва да не правим повече дългове, защото дългът ни расте с милиарди на година и нямаме с какво да ги покрием. Устойчивостта на дълга означава -"не правете повече дълг, нямате с какво да ги покриете". Втората част на изречението означава, че ни казват - "имате под 1% ръст на БВП, много сте слаби, за да си позволявате да правите това, което си позволяват богатите държави. Почнете да работите, за да вдигнете БВП”, каза още Борисов.

Той посочи, че съвестта му е чиста, защото е предупредил българските граждани, какво ще се случва. „Преди две години ви предупредих, че следва хаос. Вече няма политик в България, който да не започва с изречението, че държавата ни е в хаос. В Плана за възстановяване сме записали едни батерии, които не ни вършат работа, а за тях ще се изхарчат милиони и няма други инвестиции. Еконта дойде и ви излъга хубаво - 4 магистрали на година, 5 моста. Къде са ви язовирите, мостовете?“, попита Борисов.

„Не се подвеждайте, защото служебното правителство извади много далавери, но не заради нас, а защото после ще ги напишат на сметката на Радев. Ние трябва да обясняваме на хората, какво следва. Нима поколения политици не искали да се дават по-големи пенсии и заплати, но ето ЕС ни казва –фискална справедливост, иначе ни очакват санкции”, заяви пред младежите Бойко Борисов.

По думите му девизът на ГЕРБ за местните избори трябва да бъде: „Да не допускаме да се случи в общините онова, което се случи с държавата последната година и половина, благодарение на Промяната“.

Народният представител от ГЕРБ Делян Добрев посочи, че предстои да се изтегли нов дълг от 38 милиарда. Като причина той открои последствията от управлението на „Промяната“. “Ние ще продължим плащането на тази сметка още дълго време. За последните 30 г. е имало 24 правителства и са изтеглили 37 млрд. лв. дълг. Ние сега ще изтеглим 38 млрд. лв. Икономиката на страната ще се свие с 4%”, обясни Делян Добрев.

Сред лекторите днес бяха кметът на Варна Иван Портних, народните представители Делян Добрев, Христо Гаджев, Даниел Митов, Георг Георгиев, Мартин Харизанов. Форумът продължава и утре със срещи с политолози.

Още снимки от новината

-----

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев