ГЕРБ – Сливен отдаде почит към загиналите за Освобождението на града

-------
17.01.2023 / 16:13

Днес се навършват 145 години от Освобождението на Сливен от османско иго. С тържествена церемония Сливен отбеляза годишнината. Заупокойна молитва в памет на загиналите и благодарствен молебен по повод освобождението отслужиха свещеници от сливенския Храм „Св. Николай Мирликийски Чудотворец".

В приветственото си слово кметът Стефан Радев заяви, че датата 17 януари олицетворява свободата на духа, жаждата и усилията на плеяда от знайни и незнайни герои, които с перо и оръжие в ръка са воювали днес жителите на Сливен да се наричат свободни. „Нека помним, че днешната свобода не е дошла даром. Много свидни синове на нашия град са посветили и дали живота си за Свободата. Пред всички тях имаме дълг. Да пазим и почитаме паметта им! Имаме дълг и към поколенията след нас. Да им оставим един свободен и проспериращ град. Град, в който хората искат, но и намират смисъл и причина да остават, да живеят, да се развиват, да създават семейства и на свой ред да учат децата си на любов към Родината. Поклон пред паметта на всички онези, които посветиха и дадоха живота си за нашата свобода“, каза още кметът.

В знак на признателност, пред морената с паметна плоча на площад „17 януари”, бяха поднесени венци и цветя. В церемонията се включиха народния представител от ГЕРБ Мария Белова, кметът на Сливен Стефан Радев, председателят на Общински съвет Димитър Митев и общински съветници. Цветя бяха поднесени и от името на народния представител и областен ръководител на ГЕРБ Десислава Танева.

Десетки граждани, ученици и представители на държавни и регионални институции се събраха на едноименния площад, за да отдадат почит към хората, дали живота си за освобождението на Сливен.

Организатори на проявите са Община Сливен, Сливенската митрополия и Военно формирование 22220.

Още снимки от новината

-------
-------
-----
----
-------
-------

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев