ГЕРБ-Сливен се включи в тържествената церемония по повод 3 март

----
03.03.2023 / 21:13

ГЕРБ-Сливен се включи в тържествената церемония по повод 3 март – Националния празник на България. 145-тата годишнина от Освобождението бе отбелязана на централния градски площад „Хаджи Димитър“ с тържествена заря –проверка в памет на всички знайни и незнайни родолюбиви българи, които със своята саможертва подготвиха и проправиха пътя на Освобождението.

Във военния ритуал участваха представителни роти на Центъра за подготовка на специалисти и Чинтуловата чета към Природо-математическа гимназия "Добри Чинтулов". Вечерната проверка припомни имената на героите, загинали за националното освобождение. С падане на колене и едноминутно мълчание всички присъстващи почетоха паметта на загиналите за Освобождението на България.

„На този ден отдаваме почит и благодарим на всички онези войници и офицери, които са дали живота си за България. Днес отдаваме почит и на всички наши национални герои. За този век и половина България постигна много. Въпреки, че е една от последните в държави в Европа, които се разделят с феодалните порядки и тръгват по пътя на независимостта, днес България е съвременна и развита държава. Член е на най-мощния отбранителен съюз, на клуба на най – мощните и проспериращи държави в света. Нека, на фона на днешната динамична обстановка, не забравяме, че свободата е безценна, тя е най-важното, което имаме и ни обуславя като народ! Здраве и мир за всички! Да живее България!“, заяви в приветственото си слово кметът Стефан Радев.

Кандидатите за народни представители от ГЕРБ – СДС, общинските съветници, представители на младежката организация на партията и членове на ГЕРБ се поклониха пред героите загинали за Освобождението на България. Цветя пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци бяха положени от името на евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Асим Адемов.

В знак на признателност цветя поднесоха представители на всички държавни и местни институции, кметът Стефан Радев, председателят на Общински съвет Димитър Митев, граждани.

В края на празничния ден красиви илюминации озариха нощното небе над Сливен в памет на героите.

Още снимки от новината

----
-------
-----

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев