ДЕКЛАРАЦИЯ НА ПГ НА ПП ГЕРБ

001
25.03.2011 / 18:17

Всеки народ очаква от управляващите по-добър живот и по-висок стандарт. Това не се постига с думи, а с конкретни действия. След управлението на тройната коалиция българите вече не вярват на обещания, искат само резултати. Изграждането на стратегическа инфраструктура е ключова за всяка държава, това е и нашия приоритет – да изградим добра инфраструктура, да спасим човешки животи и да създадем удобство на българите, на бизнеса и на чуждестранните инвеститори.

 

А защо нямаме нито една магистрала? Защото Вие господа от опозицията не можахте да се разберете кой точно да вземе парите от нея. А и по-добре, че не направихте, защото щяхте да заробите българите, да дадете хляба им за скъпи концесии или в джобовете на политици и чужди компании.

 

Каузата на БСП е много ясна. Да разпространява лъжи и всячески да пречи на България и всичко това подчинено на една цел: ГЕРБ да не успеят. С това си поведение БСП категорично застава срещу икономическото развитие на България. Отговорните политици, каквито твърдите че сте, не могат да следват подобни каузи. Така показвате, че не Ви е грижа за българския народ и за бъдещето на тази държава. Спрете да лъжете хората, че са бедни, защото се инвестира в стратегическа инфраструктура! Спрете да измервате магистралите в бурканчета мляко и хляб! Ето това е популизъм, безотговорност и подценяване на българските граждани. Господа от БСП, не подценявайте българския народ, недейте да го обиждате. Спрете да хвърляте пепел в очите на българите! Спрете да се подигравате и лъжете официалните институции, академичните институции, бизнеса и най-вече хората. Вие унищожихте доверието в институциите, спрете поне сега да го правите. Тъжно е, че за да постигате политическите си цели, вие сте готови на всичко. Недейте да спирате българите да се развиват и да живеят по-добре! Достатъчно време имахте да попречите на България да се развива, поне спрете да пречите в момента.

 

За всички вече е ясно, че БСП стартира предизборната си кампания. Както и на парламентарните избори – крайно негативно и използвайки страховете на хората! Целта Ви колеги също е ясна опитвате се да трупате рейтинг за местните и президентските избори, като саботирате усилията на кабинета да строи магистрали, да усвоява средствата по европейските програми и да създава икономически активни граждани.

Организирането на протести от структурите на БСП по места е безмилостна манипулация на хората. БСП лъже хората, че в условията на пазарна икономика, контрол на цените върху храните и горивата са възможни. Всички помним изпразнената хазна и източения бюджет след тяхното управление, разсипването на бизнеса от необезпечените с пари обещания и договори. Правителството на ГЕРБ залага на създаването на икономически активни граждани и бизнес, укрепването на фирмите в България и подобряване на тяхната конкурентноспособният. Само по този начин ще се съживи икономиката, а българския народ ще подобри стандарта си на живот! Това е вярната посока, на която БСП с политически лозунги от утопията на социализма се опитва да пречи.

 

Всички видяхме резултатите от вашето управление. Обещахте ни Тракия, но не я направихте, обещахте ни Люлин, не я направихте, обещахте ни завършени Струма и Марица, няма ги и тях. Строителите на съвременна България както казахте Вие са много, но истината е, че БСП не е сред тях. Вие казахте: на българите не им трябват магистрали, трябват им цървули.

 

За разлика от вас от ГЕРБ доказахме, че стоим зад обещанията си. Можем и работим ежедневно. Строим 116 км. от автомагистрала „Тракия”. Колкото и да не Ви се иска, колкото и да ни пречите, това е вече видим факт! Приключваме магистрала Люлин. Стартирахме работата по АМ „Марица” и АМ „Струма”, продължаваме да строим АМ „Хемус”. ГЕРБ последователно следва принципа за честно и прозрачно управление в полза на хората. Нашите цели не са подчинени на едни или други избори, нашите цели са дългосрочни. Проведохме прозрачно, честно и конкурентно състезание за АМ „Тракия”. Беше ни трудно да направим това, защото заварихме спрени заради вас процедури от Европейската комисия. В проведеното от нас състезание участваха рекорден брой български и чужди фирми, а за всяка следваща магистрала кандидатите са все повече. Това е доказателството за завръщането на доверието към България, към управляващите я политици и към институциите й.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев