Стефан Радев: Подкрепям исканията на енергетиците

Стефан Радев : Подкрепям исканията на енергетиците
11.10.2023 / 11:38

Подкрепям исканията на енергетиците и бъдещето на Топлофикация – Сливен. Това заяви кандидатът за кмет на Сливен от ГЕРБ Стефан Радев на среща с работещи в дружеството. В препълнената зала той подчерта, че трябва да се направи всичко възможно за спокойно преминаване и без сериозни сътресения през трансформацията, която предстои и евентуалните трудности.

Радев заяви, че предприятието е важно за Сливен, защото осигурява заетост и повече от половината град е топлофициран. Той потвърди позицията си, че гражданите не трябва да плащат прехода към зелена енергия и в Сливен не трябва да има енергийно бедни жители. Стефан Радев е единственият кмет в страната, който критикува кратките срокове за изпълнение на всички заложени мерки в Плановете за справедлив преход в страната и особено за Плана за справедлив преход на област Стара Загора, в който като територия попада Община Сливен. В позицията си той казва, че е необходимо изготвяне на план за алтернативно топлоснабдяване на частните, общинските и държавните сгради в топлофикационната мрежа на „Топлофикация- Сливен-инж. Ангел Ангелов" и осигуряване на целево финансиране за осъществяването му с конкретни междинни и крайни срокове на изпълнение до края на 2030 г.

По време на срещата Стефан Радев запозна присъстващите с Програмата за управление за следващия мандат и приоритетите, заложени в нея – икономическо развитие, продължаване на подобренията в градската среда, инвестициите в детското здравеопазване и други. Той отговаря и на въпроси, поставени от служителите на ТЕЦ „Топлофикация- Сливен-инж. Ангел Ангелов". В срещата участваха и кандидатите за общински съветници от листата на ГЕРБ - Здравко Костадинов и Милен Петков.

За Стефан Радев и силната листа на ГЕРБ Сливен можете да гласувате с номер 7 в бюлетината.

Още снимки от новината

Стефан Радев : Подкрепям исканията на енергетиците

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев