Десислава Танева: Политиците в НС трябва да се учат от работата на местния парламент в Сливен

-----
25.10.2023 / 15:27

Политиците в Народното събрание трябва да се учат от това как работи местният парламент в Сливен. Това заяви по време на тържествената сесия на Общински съвет – Сливен народният представител и областен ръководител на ГЕРБ Десислава Танева. Тя поздрави общинските съветници за конструктивния и градивен диалог през изминалите четири години. „Поздравления за Общински съвет в Сливен за начина, по който работеше през този мандат. Респект за уважението и добрата работа! Вие показахте, че в Общинския съвет има умни, диалогични и възпитани хора. Пожелавам на новите общински съветници, които ще станат ясни само след няколко дни, да продължат да работят в този дух. Вие сте доказателство, че този начин на работа е много по-градивен и води до по-добри резултати“, каза Десислава Танева. По думите й през изминалите четири години, във време на всички кризи, Сливен е показал, че само с разум, работа и воля могат да се преодоляват препятствията. Танева допълни, че Сливен е град, който е дал много умни, ползотворни и интелигентни личности на страната и света, и затова, добрият диалог и работата с мисъл за развитие на родния край, трябва да продължи и в мандата на Общински съвет 2023 – 2027 година.

Десислава Танева поздрави и жителите на Сливен с празника на града - Димитровден. „Честит празник на всички, които са родени в Сливен, живеят тук или по света, но работят със сърцата си за Сливен. Бъдете здрави и нека се гордеем с нашия град“, каза Десислава Танева.

От своя страна председателят на Общински съвет Димитър Митев заяви, че за четиригодишния мандат на местния парламент са гласувани 1 775 решения. „Радвам се, че през тези четири години от мандата на този Общински съвет успяхме да запазим духа на толерантност, уважение и разбирателство един към друг. Благодаря на кмета Стефан Радев и водената от него общинска администрация, затова че всички внесени предложения за разглеждане бяха изключително добре подготвени и законосъобразни. Благодаря и на колегите, че се обединявахме около всички важни решения за Сливен и общината“, каза Димитър Митев. Той благодари и на всички представители на местни и държавни институции, както и на гражданите за доброто сътрудничество през годините.

Общинският съветник от ГЕРБ Дора Ескидарова, връчи на Димитър Митев, от името на групата съветници от ГЕРБ, парламентарен звънец, с който да призовава бъдещите общински съветници. Тя пожела на бъдещите съветници да са обединени и да работят заедно в полза на гражданите на Сливен.

По време на тържественото заседание със званието „Почетен гражданин на град Сливен и общината“ бяха отличени диригентът и композитор Георги Попов, писателят и университетски преподавател Юлия Кръстева и писателят Милен Русков.

С почетни значки на Общината бяха наградени лекари, медицински сестри, служители на полицията, пожарната и други организации. Специални гости на тържествената сесия бяха представители на побратимените на Сливен градове. На финала на събитието кандидатът за трети кметски мандат Стефан Радев участва в обща снимка с екипа си в Общинския съвет.

Още снимки от новината

-----
-------
-----

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев