ГЕРБ-Сливен с четири жалби за нарушения от началото на изборния ден

29.10.2023 / 13:01

ГЕРБ-Сливен подаде четири жалби до Общинската избирателна комисия /ОИК/-Сливен за нарушения от началото на изборния ден.

В щаба на ПП ГЕРБ-Сливен e постъпил сигнал от член на 16 СИК, че застъпници, регистрирани от ПП „Пряка демокрация“, вътре и в двора на I СОУ, демонстративно показват на избиратели за кой кандидат и листа да гласуват в грубо нарушение на ИК.

Втората жалба е от кандидат за общински съветник, че застъпници, регистрирани от ПП „Пряка демокрация“, вътре и в двора на VI OУ, демонстративно показват на избиратели за кой кандидат и листа да гласуват. В същото време, лица присъстват в двора на училището със списъци с имена и лични данни и проверяват гласуващите дали са в списъка.

Постъпил е и сигнал от председателя на СИК в с. Блатец, че кандидатът за кмет от „Пряка демокрация“ Недка Великова и нейната дъщеря демонстративно показват на избиратели за кой кандидат и листа да гласуват.

От щаба на ГЕРБ е подадена жалба в ОИК след сигнал от СИК в гр.Кермен, че кандидати за общински съветници от БСП ЗА БЪЛГАРИЯ демонстративно извършват агитация на идващите граждани да гласуват, непосредствено до избирателните секции.

От ГЕРБ – Сливен настояват да се постановят решения, с които да се гарантира спокойното и законосъобразно упражняване на глас на всеки български гражданин.

Моля да вземете всички необходими мерки и да предприемете всички необходими действия за преустановяване на нарушенията на Изборния кодекс, пише още в жалбите.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев