Бойко Борисов Сливен: Страната ни има огромни шансове за влизане в Шенген и Еврозоната

-----
03.12.2023 / 14:09

Нови избори са безсмислени, защото партийната конфигурация ще остане същата. Това заяви по време на Националната зимна академия на МГЕРБ председателят на партията Бойко Борисов. „Маркет Линкс“, които никак не ни обичат, ни дават 6-7% преднина. Но няма да е нищо по-различно от сегашното управление – ГЕРБ, ПП-ДБ, ДПС. В момента нещо, макар и „паянтово“ съществува. Сглобката е паянтова, скърца, но работи. Благодарение на това в парламента бяха взети важни решения“, каза Борисов. По думите му страната ни има огромни шансове за влизане в Шенген и Еврозоната. „Имаме реален шанс за Шенген и съм сигурен на 99%, че по въздух ще влезем. ГЕРБ понася щети от това, че е част от некоалицията, но положителното, което е направено за страната, е повече“, заяви лидерът на ГЕРБ. Сред постигнатото Борисов посочи отпадането на дерогацията за руския петрол през март следващата година, договорите за закупуване на ново оръжие на армията, сделката за ядреното гориво и помощта за Украйна.

Пред над 160 младежи от цялата страна, които участват в Националната академия в Сливен, Борисов заяви, че трябва да гледат това, което е направено, и да търсят диалог с връстниците си сред партньорите им в т.нар. сглобка. „Вие трябва да намерите диалога и начин да общувате с тях. Трябва да намерим подходящата формула да работим с тях. Да, от ГЕРБ понасяме щети, но има и плюсове. Всеки ден на везните трябва да слагаме това, което е направено. Младите хора трябва да ми обяснят как да излезем от спора и омразата", каза още лидерът на ГЕРБ. По думите му в момента в държавата няма нито един авторитет. „Няма нито една институция с авторитет. Как се управлява без авторитет“, каза Борисов. Лидерът на ГЕРБ коментира още, че макар и късно, от ДБ са осъзнали, че промяна и дясноцентриски блок без ГЕРБ не може да има, но дълги години са сеели омраза срещу партията.

От своя страна председателят на Комисията по енергетика в НС Делян Добрев, който бе лектор на форума, разкритикува проекта за бюджет. По думите му държавата не трябва да се обременява с дългове. Той бе категоричен, че в следващите три години дълговете ще надхвърлят това, което държавата е изтеглила от Освобождението досега, а тези дългове ще връщат следващите поколения. „Много ми е странно как десни икономисти защитават този бюджет и се чудех защо се получава така. Според мен няма никакво друго обяснение, освен че са хипнотизирани. Забелязали сте как Асен Василев не мига и според мен, като го гледат, се хипнотизират и той им внушава, че този бюджет е много хубав“, каза пред младежите Добрев. По думите му против принципите на ГЕРБ е и търгуването с руски нефт. "България е четвъртия най-голям купувач в света на руски нефт, а чрез дерогацията се пълни бюджета на Кремъл“, коментира председателят на енергийната комисия.

„Има тежко разложение в ценностната система в политиката. Наблюдаваме хаотични действия от хора без опит, но с голямо самочувствие. Изпитанието пред системните партии през последните три години е, че някой се опита да заличи ГЕРБ като партия. Няколко години се опитвахме да оцелеем. Време е да се завърнем", заяви финансовият министър в правителството на ГЕРБ, който също бе лектор в Зимната академия на МГЕРБ, Владислав Горанов.

И в последния ден на форума, гости на събитието бяха областният координатор Десислава Танева, кметът на Сливен Стефан Радев, евродупутатът от ГЕРБ/ЕНП Асим Адемов.

На 3 декември се навършват 17 години от учредяването на Сдружение „Граждани за европейско развитие на България“. Бойко Борисов поздрави отличниците от ГЕРБ-Сливен. Във фейсбук профила си Борисов написа: „За мен беше удоволствие да бъда заедно с отличниците от ГЕРБ – Сливен на отбелязването на 17-я рожден ден на партията. Имаме още много работа заедно в името на България! Силният и сплотен екип около Десислава Танева и кмета на Сливен Стефан Радев отново направи ГЕРБ първа политическа сила в областта. С много работа и внимание към проблемите на всяко населено място, колегите спечелиха доверието на хората в цялата област. Благодаря и на кметовете на Котел и Нова Загора Коста Каранашев и Галя Захариева! Имаме още много работа заедно в името на България!“.

Националната зимна академия на МГЕРБ #MGERB4YOURFUTURE се проведе в Сливен от 1 до 3 декември.

 

Още снимки от новината

-----
-----
-------
-----
-----

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев