ГЕРБ-Сливен се включи в общоградската възпоменателна церемония по случай 151 години от гибелта на Левски

-------
19.02.2024 / 13:16

Възпоменателна церемония по случай 151 години от гибелта на един от най-великите синове на България - Васил Иванов Кунчев – Левски се проведе на едноименния площад в Сливен.

Общински съветници от ГЕРБ Сливен, представители на общинското ръководство и младежката организация поднесоха цветя и се преклониха пред живота и делото на Апостола. В общоградската възпоменателна церемония се включиха кметът на Сливен Стефан Радев, председателят на Общински съвет Димитър Митев, управители и директори на държавни и регионални институции, ученици, много жители и гости на града. Цветя бяха поднесени и от името на народните представители от ГЕРБ Десислава Танева и Мария Белова.

В приветственото си слово кметът заяви, че не случайно в нашата народна памет Левски е на най-високия пиедестал. „Удивително е как в средата на 19-ти век, този млад мъж, той си отива само на 36 години, формулира национални цели и идеали за демократично управление, за верска и етническа търпимост, за равенство пред закона, за задружност. Това са идеали, които днес наричаме европейски ценности. Не случайно в нашата народна памет Левски е на най-високия пиедестал. И днес той е източник на национална гордост и самочувствие на всички българи. И днес имаме нужда от него, за да избираме верните пътища, дори когато са трудни и трънливи. И да помним един от неговите завети, че за свободата и демокрацията „Работа трябва, работа“. Поклон пред святото име на Апостола!“, каза Стефан Радев.

Отбелязването на 151 години от гибелта на Васил Левски започна вчера с поднасяне на цветя пред паметните плочи на сподвижниците на Левски - Георги Икономов, Сава Райнов, Нено Господинов – Брадата и паметника на Таньо войвода, панихида и многолюдно факелно шествие. Под маршовете на Военния духов оркестър над 200 гимназисти от училищата в града преминаха с факли по пешеходната зона и се отправиха към паметника на Васил Левски на едноименния площад. С тях бяха кметът Стефан Радев, заместниците му Пепа Чиликова и Стоян Марков, представители на Клуб „Хаджи Димитър“ към Национално дружество „Традиция“, учители и граждани. На площад „Васил Левски“ ученици поднесоха гирлянд на паметника на Дякона.

Проявите се организират от Община Сливен, в партньорство със Сливенска митрополия, Център за подготовка на специалисти и училищата в Сливен.

 

Още снимки от новината

----
-----
----
-------
-----
-------
-----
----
-------

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев