ГЕРБ – СДС ще възстанови навременните и справедливи субсидии на земеделските производители

-----
29.05.2024 / 11:50

Земеделски производители от различни сектори проведоха среща с кандидати за народни представители от ГЕРБ – СДС в Стара Загора. В нея участваха Десислава Танева – бивш министър на земеделието, Георги Костов – бивш неин заместник, кандидатите от Старозагорски избирателен район: Маноил Манев, Антон Тонев, д-р Красимир Пейчев, Николай Николов и общинският ръководител на ГЕРБ Мартин Мартинов.

„Най-спешните действия, които ще предприемем, ако спечелим доверието на хората, за да сформираме стабилно правителство, е да възстановим навременните и справедливи субсидии на земеделските производители. Ще бъдат продължени всички инструменти за държавна подкрепа, по които има нотификации“ – заяви Десислава Танева, която е и водач на листата на ГЕРБ – СДС в Сливенски избирателен район.

Тя припомни, че по време на управленията на ГЕРБ забавяния в изплащането на средствата не е имало, а сега производителите чакат по няколко месеца за дадена дейност. Обвързаната подкрепа за производство на плодове и зеленчуци още не е платена. Вече втора година не е отворен Стратегическият план за развитие на селските райони.

„Втората неотложна стъпка, която ще предприемем, е да намалим бюджетите от непроизводствени екосхеми и да пренасочим парите към производствени площи и животни. Трябва да завишим ставката на всички, които произвеждат“ – съобщи бившият министър на земеделието.

Кандидатите за народни представители обявиха, че ГЕРБ – СДС ще настоява за равнопоставеност на европейския пазар по отношение на българските земеделски производители.

Пълната програма за управление на ГЕРБ-СДС в сектор „Земеделие“ може да видите тук: https://gerb.bg/uploads/2024/GERB_Agro-Programa_2024.pdf

За ГЕРБ – СДС на изборите за членове на Европейския парламент и за народни представители на 9 юни гласувайте с № 22!

 

Още снимки от новината

-------
----

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев