Десислава Танева: Георги Йорданов е пример за това, какъв трябва да бъде един управник

-------
01.08.2024 / 14:39

Народният представител от ГЕРБ Десислава Танева заяви пълната си подкрепа за решението на Министерски съвет Георги Йорданов да бъде удостоен с най-високото държавно отличие орден "Стара планина" първа степен.

„В Народното събрание днес, вместо да се решават проблемите на деня, се произведе поредния скандал по повод предложението на министъра на културата за удостояване на Георги Йорданов с най-високото държавно отличие орден "Стара планина" първа степен за "големите му заслуги в областта на културата и изкуството". Отдавна дебатът в Парламента мина всякакви граници на приемливостта на политическите обиди на личности, употребата им за деня в битката за мнимия политически дивидент за деня. За мое съжаление днес това беше нашият съгражданин, направил толкова много за града и местната общност, Георги Йорданов…“, заяви Десислава Танева.

Тя е категорична, че Георги Йорданов безспорно е личност, която заслужава благодарност за направеното и е пример за това, какъв трябва да бъде един управник. „Като човек, роден, израсъл и живеещ в Сливен, изцяло подкрепям приетото от МС решение! Същото омерзение от днешния скандал изразяват и много мои съмишленици от града, които днес инициираха и това мое послание!

Всеки народ трябва да уважава историята си, а всички управници да надграждат завареното, а не да рушат! Георги Йорданов не само заслужава почест и благодарност за направеното и оставено от него в града ни, но и пример какъв трябва да бъде един управник! Да гради!

Историята на всяка държава минава през различни форми на управление. Това го решава в крайна сметка народа, рано или късно мнозинството се произнася каква да бъде формата на управление. И независимо от нея, всеки период от развитието на една държава и град е оставил в историята ярки личности, белязали добрите постижения на периода. И Георги Йорданов безспорно е една такава личност! Най-малко днешната девалвирала политическа класа може да дава оценки за времето му. Защото тази оценка я дават винаги хората, а не политически проекти за деня“, каза още Десислава Танева.

Поводът за връчването на отличието е навършването на 90 години на Георги Йорданов, министър на културата през 1982 г. Той е роден на 29 май 1934 г. в град Твърдица. Посочен е като един от създателите и радетелите за създаване на Национален дарителски фонд "13 века България, с изключителен принос към популяризирането и съхраняването на българските духовни ценности и високо оценен от ЮHECKO".

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев