Десислава Танева присъства на откриването на БАТА Агро

Десислава Танева
10.05.2011 / 19:04

Народният представител от ГЕРБ-Сливен Десислава Танева присъства на откриването на второто издание на Международното специализирано селскостопанско изложение БАТА Агро 2011, което се провежда в Стара Загора. Над 130 наши и чужди фирми участват в уникалната проява - вносители и дилъри на техника, представители на банки, търговци на семена и препарати и много други. На площ от 20 000 кв. м. се представят най-новите европейски и световни технологии в агросектора.

На тържествената церемония и водосвет за откриването присъстваха министърът на земеделието Мирослав Найденов, изпълнителният директор на ДФ „Земеделие” Румен Порожанов, кметът на община Стара Загора проф. Светлин Танчев, областният управител Йордан Николов, председателят на Общинския съвет в областния град Тенко Руканов, народният представител и член на Комисията по земеделие Стоян Гюзелев, председателят на Националната асоциация на зърнопроизводителите Радослав Христов. Стотици зрители са пристигнали от цялата страна, много животновъди, фермери и представители на институции.

Българската асоциация на търговците на агротехника (БАТА) обединява фирми, оторизирани от производителя за внос и дистрибуция на самоходна и прикачена агротехника на територията на Република България. БАТА е създадена през 2005 г. и днес обединява най-големите фирми в бранша, които осъществяват 85 % от вноса на агротехника в страната. Председател на Управителния съвет на Българската асоциация на търговците на агротехника е Христофор Бунарджиев. Той заяви, че изложението е най-голямото събитие в този сектор и всички клиенти и посетители ще останат много доволни от БАТА Агро. Бунарджиев посочи, че изложението тепърва ще се развива.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев